RUKOMET LP

Čehovski iznenadili Kiel, Metalurg Dinamo

Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka u kojima su nefavorizirane momčadi ostvarile prednost uoči uzvrata.

Veće iznenađenje dana priredio je ruski klub Čehovskih Medvjeda koji je pred svojim navijačima slavio protiv branitelja naslova Kiela 37-35. U nestvarno efikasnoj utakmici (72 gola u 60 minuta) ruski je sastav bez imalo straha zaigrao protiv njemačkog diva, te sasvim zasluženo na uzvrat ide s dva gola prednosti.

Sergej Gorbok bio je junak domaće pobjede s 10 postignutih golova, a isto je na drugoj strani zabio i Momir Ilić. No, za razliku od Kiela koji je imao "samo" tri raspoložena igrača, Čehovski je imao njih pet, koji su zabijali barem po četiri pogotka. Recimo i da je u njemačkoj momčadi u potpunosti podbacio njihov najbolji strijelac Filip Jicha, strijelac tek jednog pogotka.

Drugo iznenađenje dana priredio je makedonski Metalurg, koji je s 26-23 slavio na gostovanju u Minsku kod Dinama. Momčad bivšeg hrvatskog izbornika Line Červara imala je sjajno raspoloženog Naumčea Mojsovskija, strijelca devet pogodaka, te Mladena Rakčevića koji je pridodao sedam.

Metalurg i Dinamo Minsk uzvratni susret igraju 23., a Kiel i Čehovski 24. ovog mjeseca.

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Čehovski Medvjedi - Kiel 37-35

Dinamo Minsk - Metalurg 23-26

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:37