POPUT MUŠKETIRA

Červar: Neukrotiva volja naše je geslo

Posljednji dani najboljih hrvatskih rukometaša na pripremama u Makarskoj prolaze u atmosferi kao da su već osvojili i europsko zlato
Makarska, 040110Trening Hrvatske rukometne reprezentacije u dvorani GSC Makarska gdje se pripremaju za predstojece europsko prvenstvo u Austriji. Rukometasi RK "Split" trenirali su sa reprezentativcima i pomogli u pripremama vratara.Na slici trener vratara Vlado Sola i vratari (s lijeva) Mirko Alilovic, Vladimir Bozic, Marin Sego i Goran Carapina.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

MAKARSKA - U petak je sve pucalo od smijeha za vrijeme konferencije za novinare, a kako nije bilo uobičajenog jutarnjeg treninga, hrvatski rukometaši uživali su u osunčanoj metropoli Makarske rivijere kao usred ljeta. Vrhunac dobrog raspoloženja prasnuo je prigodom potpisivanja sponzorskog ugovora s Tele 2, kompletna momčad tresla je salu od aplauza a prikazan je i spot sa znanim sloganom “Javi se” u kojem glavne uloge igraju Vori, Duvnjak i Lacković.

A Červar je poslije pressice dajući pravu simultanku intervjua za Jutarnji kazao kako neće samo Vori, nego će i cijela hrvatska reprezentacija biti naj među glumcima, ali ne i glumac među rukometašima na Europskom prvenstvu:

- Neukrotiva volja! Zapamtite to! Taj dobro sročeni slogan bit će naše geslo. Moramo se boriti i ništa nije važnije od toga. Možemo i izgubiti, ali ne smijemo izgubiti povjerenje i poštovanje naroda. Nismo drugo ni zaslužili, jer ja sam uvjeren da ćemo baš zato što smo se podmladili i transformirali u jedan novi spoj kombiniran od iskustva, pravih aduta i mladih, dakle vjerujem da ćemo takvi ostvariti prvi cilj, strastveni i profesionalni pristup, a pobjeda, pogotovo ukupna, ipak je nešto što u sportu ovisi o nizu unutrašnjih i vanjskih elemenata.

Červar zato i veli da nije samo Vori taj forte, nego pod sloganom “neukrotiva volja” Červar govori o jednome igraču koji je njemu najvažniji:

- A to je tim. Naš najbolji igrač je tim. Pa ako se podvrgne neukrotivoj volji, onda ćemo sve postići. U obrani smo baš prema toj timskoj filozofiji spremni odigrati i 5-1 i 3-2-1, a još jače 6-0. Možemo se postaviti i plitko i duboko, imamo momčad koja se može prilagođavati svim situacijama, jedino moramo izdržati Norvešku bez Lackovićevog šuta s distance, ali i to ćemo odraditi kako treba, vidjet ćete.

Pa nije moguće da baš sasvim mirno spavate, da nemate nikakvih strahova, pitanje je na koje Červar odgovara sa “koga to pitate?”...

- Teško mi je reći da ćemo sto posto pobijediti Norvešku, a još teže je to i realizirati, ali kad realno gledam što možemo ako damo maksimum, onda je sve lakše i nekako ostvarljivije. Pa i to. Ali ne smijemo biti bahati. Ipak je Europsko prvenstvo veća sublimacija žestoke konkurencije negoli Svjetsko, nemate baš puno šansi reći da je ova utakmica lakša a ona teža…

Do nedjelje hrvatski rukometaši će trenirati uhodanim ritmom ujutro i predvečer, a u ponedjeljak ujutro napušta se Makarsku.

Balić: Kod nas je sve k’o Bog!

Ivano Balić je sigurno magična točka uspjeha pa imponira kad kaže:

- Odavno sam već rekao da sam zadovoljan, da su i susreti na turniru pokazali kako nema straha. Štimamo i u obrani i u napadu, sve je k’o Bog, iako smo u obrani obnovljeni. (mg)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:37