HOKEJ NA LEDU

Česi svladali Ruse i postali svjetski prvaci!

Iako nisu bili favoriti u niti jednom od susreta s razvikanijim protivnicima (Kanada, Rusija, Švedska) ipak su slavili. Kritičari, koji su ih otpisali nakon ZOI, sad će morati utihnuti jer u Česima još ima snage za velike stvari
Players of the Czech Republic celebrate their victory over Russia in their gold medal game at the Ice Hockey World Championships in Cologne May 23, 2010. REUTERS/Petr Josek (GERMANY - Tags: SPORT ICE HOCKEY)
 Reuters

ZAGREB - Češki hokejaši pobijedili su 2-1 branitelje naslova Rusiju u finalu Svjetskog prvenstva i tako poslije pet godina posta stigli do prestižnog zlata. Otpočetka su se nametnuli i diktirali igru, a to je i rezultiralo pogocima u prve dvije trećine.

Iako nisu bili favoriti u niti jednom od susreta s razvikanijim protivnicima (Kanada, Rusija, Švedska) ipak su slavili. Neki će ostati u čudu jer Česi na Olimpijskim igrama nisu pokazali koliko su znali prethodnih godina, ali u njima očito još ima snage.

Što se same utakmice tiče, već u prvoj minuti krenula je sjajno za Čehe. Klepisa je zabio i Rusi su morali 'hvatati' zaostatak prije nego su se i mogli nadati. A kao dodatni udarac u drugoj trećini ih je dočekao pogodak Rolineka. Sve što je glavni favorit natjecanja uspio jer smanjiti rezultat u posljednjoj minuti preko Datsyuka. Nije bilo dovoljno, Rusi su ostali bez naslova ove godine, a nadali su se 'doubleu' - Olimpijskim igrama i Svjetkskom prvenstvu.

Nešto ranije u utakmici za treće mjesto slavili su Šveđani protiv domaćina Njemačke (3-1).

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu:

Finale:

Rusija – Češka 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Utakmica za treće mjesto:

Njemačka – Švedska 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:15