MORH SPAŠAVA

Vojska će zbrinjavanjem sportaša pobrinuti da se ne ponovi "slučaj Fak"

'Sporazum predviđa da HOO plati naknadu za korištenje objekata kako to ne bi bilo na teret državnog proračuna'
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Jakov Fak trčat će po snijegu i pucati u mete za Sloveniju. I tu se više ništa ne može promijeniti. No, da se ne bi ponovili slučajevi nekih budućih Fakova, pobrinuli su se u HOO-u dogovorivši sporazum o suradnji s MORH-om, koji su jučer svečano parafirali Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, i Zvonimir Vukelić, ministar obrane. Učinili su to pod budnim okom premijerke Jadranke Kosor, ali i onih koji će najviše profitirati u cijeloj priči - samih sportaša.

Što donosi sporazum? Prije svega, mogućnost zapošljavanja vrhunskih sportaša u MORH-u. Naravno, to će ovisiti o mogućnostima i potrebama MORH-a, a prvenstvo bi imali sportaši najviše kategorije. Nadalje, olimpijci će dobiti na korištenje dio vojno-pomorske baze Lora u Splitu, koji bi trebao postati Hrvatski jedriličarski centar, a Olimpijski centar za borilačke sportove svoju će bazu imati unutar vojnog kompleksa Kovčanje u Malom Lošinju.

- Sporazum predviđa da HOO plati naknadu za korištenje objekata kako to ne bi bilo na teret državnog proračuna - objasnio je Zlatko Mateša nakon što je cijeli dogovor etiketirao “povijesnim”. Ministar Vukelić kaže da je ovaj sporazum “nova dimenzija već postojeće suradnje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:40