ŠOLA PODNIO OSTAVKU

CO Zagreb u finalu regionalne lige, Stepančić i Horvat srušili bjeloruski Meškov

 Maja Zlatevska / CROPIX

Rukometaši CO Zagreba plasirali su se u finale završnog turnira regionalne SEHA lige, oni su u prvom polufinalnom dvoboju u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju svladali bjeloruski sastav Meškov iz Bresta sa 31-29 (16-17).

U nedjeljnom finalu od 19 sati CO Zagreb će igrati protiv pobjednika susreta između dva skopska sastava, Metalurga i Vardara Pro, dok će Meškov također u nedjelju, ali od 17 sati igrati za treće mjesto protiv poraženog iz drugog polufinala.

Zagreb su do pobjede predvodili Luka Stepančić sa sedam i Zlatko Horvat sa šest golova, dok je u Meškovu najefikasniji bio hrvatski igrač Ljubo Vukić s osam golova.

Hrvatski prvak je na završni turnir u Skoplje stigao kao četvrti sastav iz ligaškog dijela, dok je Meškov bio najbolji nakon 18 kola. No, u polufinalu su naši rukometaši uspjeli po prvi put ove sezone nadvisiti Bjeloruse i tako stići do finala, uspjeha kojeg nisu uspjeli ostvariti prošle sezone kada su bili domaćini završnog turnira.

Meškov je u prvom poluvremenu u jednom trenutku imao čak četiri gola viška (15-11). U tom razdoblju igre obrana Zagreba nije funkcionirala, vratari nisu uspijevali ništa obraniti, te je gotovo svaki napad Bjelorusa završavao pogotkom. Srećom, Filip Ivić se na vrijeme "probudio", te je vezao nekoliko obrana, dok je u napadu proradio Luka Stepančić i do poluvremena je zaostatak smanjen na minimalnih 16-17.

Meškov je imao prednost do 40. minute kada jer vodio sa 20-18, ali potom je uslijedila serija Zagreba od 5-0 kojom je naš prvak preuzeo kontrolu rezultata, te više nije ispuštao vodstvo do kraja. U samu završnicu ušlo se s pet golova prednosti Zagreba (30-25), a Bjelorusi su u završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

U drugom polufinalu Vardar je svladao Metalurg 22:21 (12:9) I drugu sezonu uzastopno, Vardar je u finalu SEHA lige. Branit će naslov osvojen lani. Izborio ga je tada protiv Zagreba, a sada u velikom derbiju protiv Metalurga kojeg je lani svladao u ZG finalu.

Šola podnio ostavku

Sandi Šola se povukao s mjesta predsjednika SEHA udruženja, a daans će i službeno na njegovo mjesto biti Mihajlo Mihajlovski dojučerašnji predsjednik RS Makedonije i predsjednik Vardara. Novi SEHA direktor je Siniša Ostojić, a stari komesar natjecanja Marijan Načevski. Tako se SEHA polako preslaguje uoči starta nove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 05:52