SPEKTAKL U ARENI

Cro Cop uoči 'velike subote': Sefo i ja uvijek ćemo biti prijatelji. Osim tih par minuta u ringu!

Vrijeđanje i bijesni pogledi nikad nisu bili moj stil. Sefo mi je drag, godinama se poznajemo, zašto bih ga mrzio?! - rekao je Mirko Filipović
 Ronald Goršić/CROPIX

Hinjeno gnjevnim pogledom Mirko Filipović uspio je nakratko zbuniti Raya Sefa, ali subotnji suparnici držali su se tijekom konferencije za novinare poput najboljih prijatelja.

Budu li Cro Cop i novozelandski K-1 majstor u subotu navečer u zagrebačkoj Areni razmjenivali udarce istim žarom kako su u srijedu u Sheratonu razmjenivali komplimente, 18.500 gledatelja nazočit će izvanrednom dvoboju.

- Hvala ti Ray što si došao, vjerujem da ćemo napraviti odličan šou. Nadam se da si u odličnoj formi, trebat će ti, jer ja jesam. Čeka me jedna od najvažnijih borbi moje karijere, tek druga pred hrvatskim navijačima - započeo je Mirko i objasnio zašto nikad neće pristati na prostačko ponašanje kakvo je uoči meča s Vitalijem Kličkom demonstrirao Dereck Chisora:

- Vrijeđanje i bijesni pogledi nikad nisu bili moj stil. Sefo mi je drag, godinama se poznajemo, zašto bih ga mrzio?! Uvijek ćemo biti prijatelji, osim tih nekoliko minuta u ringu. Sve ostalo je primitivizam.

Ray Sefo odlučio je dvoboj protiv Mirka posvetiti nedavno tragično preminulom južnoafričkom kolegi Mikeu Bernardu:

- Pamtim Mikea kao velikog borca i prijatelja - rekao je novozelandski borac i potom se okrenuo predstojećem meču:

- Ne vidim način da ova borba traje do kraja treće runde. Svakako će publika vidjeti nokaut. Borio sam se protiv najboljih na svijetu i znam što govorim, netko će ove subote biti uspavan u ringu. Ja sam siguran da neću propustiti priliku.

Sefo je 15. veljače proslavio 41. rođendan, a posljednji meč (i to u ultimate fightu) imao je još u veljači 2011. godine. Međutim, ne dopušta ni najmanju dvojbu u svoju formu

- Živim u dvorani i treniram dvaput dnevno šest dana u tjednu.

I Mirku i Rayu postavljeno je pitanje hoće li se uključiti u obnovljenu K-1 organizaciju, koja bi trebala zaživjeti do kraja ove godine. I dok je hrvatski majstor nekako izbjegao odgovor, njegov novozelandski kolega iznio je zanimljiv podatak.

- K-1 mi duguje gotovo milijun dolara. Dok to ne dobijem, borit ću se samo za Orsata Zovka!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:30