GOLUŽIN NASLJEDNIK

DANAS ODLUKA O IZBORNIKU Balićevo rješenje za budućnost - Željko Babić i Petar Metličić!

Gobac je Baliću je dao podršku i biti će zanimljivo vidjeti kako će Balićeve prijedloge prihvatiti UO HRS-a
 Ante Čizmić/CROPIX

Danas će se u Zagrebu održati sastanak Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. Glavna tema bit će izbornici, jer, kao što je poznato, Vladimir Canjuga i Slavko Goluža nakon posljednjih velikih natjecanja to više nisu.

Veću pozornost privlači izbor izbornika rukometaša. Dosta je emocija bilo kada se počelo kalkulirati tko bi mogao u tu funkciju, što znači da je javnost silno zainteresirana za rasplet i da je rukomet u javnosti zauzeo poseban status.

Puno je kandidata bilo u igri, barem medijski. Razmišljalo se na glas o Noki Serdarušiću, koji je dulje vremena bio pripreman preuzeti momčad, no, sastanak čelnika HRS-a s novim koordinatorom za muški rukomet održan prije dva i pol tjedna u Njemačkoj promijenio je puno toga. Noka Serdarušić otad ne figurira kao potencijalni izbornik, a Ivano Balić je daleko od očiju javnosti slagao svoju križaljku za budućnost. Makar se mnogima to čini nevjerojatnim, Zoran Gobac Baliću je dao punu podršku i danas će biti zanimljivo vidjeti kako će Balićeve prijedloge prihvatiti Upravni odbor HRS-a.

Idući tragom o “švedskom modelu funkcioniranja i o mladim ljudima na čelnim mjestima”, a uzevši u obzir aktualne ugovore, situacija se gotovo sama iskristalizirala - Željko Babić, aktualni trener bjeloruskog Meškova, prvi je kandidat za nasljednika Slavka Goluže na izborničkoj poziciji. Pomagat će mu vjerojatno Pero Metličić.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:14