AUSTRIJANCI BRANE GIPSA

DRAMA NAKON SLALOMA Francuzii Šveđani napali Antu Kostelića: 'Stazu je postavio senilan čovjek'

Staza koju je u Sočiju postavio Gips očekivano je izazvala niz oprečnih reakcija u skijaškom svijetu

Kao što se i očekivalo druga vožnja olimpijskog slaloma u Sočiju, koju je postavio Ante Kostelić izazvala je niz oprečnih reakcija među skijašima i čelnicima skijaških saveza.

Gips je postavio zahtjevnu stazu koju čak 34 skijaša nisu završila. Ivica Kostelić je odmah nakon utrke stao u obranu svog oca, a pridružio mu se i jedan od najboljih slalomaša današnjice Marcel Hirscher koji je danas osvojio srebro.

"U prvoj vožnji sam bio slab, no srećom druga vožnja je bila selektivna pa sam uspio nadoknaditi zaostatak. Kostelić je postavio tešku stazu, no ovo su ipak olimpijske igre, a ne školsko prvenstvo," kazao je Austrijanac.

Problema sa stazom nije imao niti brončani Norvežanin Hendrik Kristoffersen, koji je nakon prve vožnje bio na 15. mjestu.

"Prva vožnja je bila jako loša, no drugu sam odradio odlično. Kostelić je postavio zahtjevnu staza, ali to bi trebalo biti normalno za OI.

Najviše prigovora na 'Gipsov lauf' stizalo je iz tabora francuske i švedske reprezentacije. Tehnički direktor francuske ski reprezentacije Fabien Saguez nije birao riječi i u svom primitivnom istupu prozvao je Kostelića 'senilnim starcem'.

"Razočaran sam zbog staze koju je postavio senilan i nesposoban čovjek. Ljut sam i razočaran, Ovo ne služi nikome, ovo nije show, ovo je apsolutno ništa", poručio je Francuz.

Bunio se i Amerikanac Ted Ligety.

"Možda je staza postavljena unutar pravila, no bila je potpuno nesportska. Bila je to bitka iscrpljivanja," rekao je Amerikanac.

Ljutio se i švedski skijaš Jens Byggmark.

"Ovo je totalno bolesno" kazao je Byggmark dodavši: "Druga vožnja je bila parodija.

Njegova sunarodnjakinja Jessica Lindell Vikarby (30) se nada kako će FIS u buduće zabraniti Kosteliću postavljanje staza. "takvo postavljanje staza uništava ovaj sport," poručila je švedska skjašica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:39