UŠAO I U MOMČAD EP-A

DUVNJAK PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG IGRAČA SVIJETA U 2013. 'Ovo nije moj vrhunac!'

Drago mi je zbog nagrade, ali gorak okus ostaje zbog poraza od Španjolske - kazao je Duvnjak

Domagoj Duvnjak očekivano je izabran u najbolju sedmorku EP-a u Danskoj. Na njegovoj poziciji srednjeg vanjskog nije mu bilo premca, tako su barem rekli dužnosnici EHF-a. Naravno, on je jedini naš igrač u sedam najboljih. Najboljim vratarem proglasili su Danca Niklasa Landina, najbolje lijevo krilo je Valur Gudjon Sigurdsson (Island), najbolji lijevi vanjski je Mikkel Hansen, najbolji pivot je Španjolac Julen Aguinagalde. Po desnoj strani su najbolje ordinirali desni vanjski Krzysztof Lijewski (Poljska) i Francuz Luc Abalo na desnom krilu.

Duvnjak je time ponovio ono što je ostvario i na SP-u u Španjolskoj. Najboljim obrambenim igračem prozvali su Šveđanina Tobiasa Karlssona. Nažalost, Jakov Gojun nije bio u užoj konkurenciji jer nije, kao što je to pravilo već nekoliko godina, bio najbolji bloker prvanstva.

Titulu MVP-a, najboljeg igrača turnira uopće ponio je Francuz Nikola Karabatić. Kao što je vidljivo, finalisti su dali po dva igrača koji su izabrani najboljima na EP-u.

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2013. godinu u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Duvnjak je veliko priznanje dobio u pauzi između utakmice za broncu i finala europskog prvenstva u Danskoj. U konkurenciji za najboljeg rukometaša godin bili su i Filip Jicha, Mikkel Hansen, Daniel Narcisse i Arpad Šterbik. Od hrvatskih igrača Ivano Balić tu je nagradu osvojio dvaput, 2006. i 2003. godine.

Duvnjak je nedavno dobio i nagradu za najboljeg rukometaša svijeta u izboru rukometnog portal Planet Handball, a dobio je nagradu i za najboljeg igrača Bundeslige.

- Drago mi je zbog nagrade, ali gorak okus ostaje zbog poraza od Španjolske.

Na pitanje da li je to vrhunac njegove karijere, Domagoj je uzvratio:

- Ne još, to tek dolazi.

Najbolji igrač EP-a: Nikola Karabatić

Najbolji obrambeni igrač : Tobias Karlsson

Najbolja sedmorka

Vratar: Niklas Landin (DEN)

Lijevo krilo: Gudjon Valur Sigurdsson (ISL)

Lijevi vanjski: Mikkel Hansen (DEN)

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (CRO)

Pivot: Julen Aguinagalde (ESP)

Desni vanjski: Krzysztof Lijewski (POL)

Desno krilo: Luc Abalo (FRA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:15