PRVO ZLATO ZA HRVATSKU

FANTASTIČAN USPJEH Tina Mihelić svjetska prvakinja u olimpijskoj klasi laser radial

Nisam puno riskirala i postigla ovaj nevjerojatan uspjeh, kazala je Mihelić
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhaou.

Uoči dva posljednja današnja plova Tina je imala prednost od 11 bodova pred drugoplasiranom Finkinjom Tankanen. Ovo je prva svjetska seniorska ženska medalja za hrvatsko jedrenje u olimpijskoj disciplini, i tek drugi naslov svjetskog prvaka za nas u olimpijskoj disciplini uopće. Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato u olimpijskom dvojcu na SP 2009. godine.

"Uvjeti su od prvog dana bili nestabilni i tako je bilo sve do kraja Prvenstva. Suci su bili dosta rigorozni, pa sam nastojala proći bez penala i diskvalifikacija. To me je, uz konstantno dobro jedrenje, dovelo do naslova. Zadnjeg dana išla sam na sigurno jer sam imala prednost od 11 bodova pred drugoplasiranom Finkinjom Tankanen, a to znači da mi je bilo dovoljno biti među prvih deset. Presretna sam jer sam do naslova došla bez kikseva i sa velikom prednošću", kazala je 24-godišnja Tina Mihelić.

- Jedrila sam jako dobro od samog početka. Iako bih bila zadovoljna ulaskom u prvih 10, jedrila sam konstantno, nisam puno riskirala i postigla ovaj nevjerojatan uspjeh - kazala je Mihelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:30