SPARING VELIKANA

Filipović raskrvario Mavrovića: 'Žac me uvjerio da je spreman vratiti se u ring'

 Nenad Dugi / CROPIX

Mirko Filipović trenira punom parom, a na jednom od treninga kao sparing partner pridružio mu se Željko Mavrović. Šaka sa Srednjaka izvukla je deblji kraj, ali Cro Cop je bio toliko oduševljen sposobnostima Željka Mavrovića da mu je na svom facebook profilu posvetio ovaj post:

'Pozdrav! U ponedjeljak sam započeo sa sparinzima i trajati će još tri tjedna,na prvom sparingu sam zaradio šunku ispod oka od Mladena Brestovca,blokirao sam jedan direkt sa lijevim okom ali sve ok,takav je posao. Ovaj status želim posvetiti našoj boksačkoj legendi Željku Mavroviću sa kojim sam danas prvi put sparirao ako ne računamo naš prvi sparing još 1992. kad sam prvi puta obukao rukavice u životu i kada me Žac prebio kao mačku.

To je bilo u Varaždinu u sklopu Žacovih priprema za olimpijadu u Barceloni,više se ni ne sjećam kako je mene uopće dopalo da spariram i ko me nagovorio, ali sjećam se da sam bio sav krvav,odro me od batina. U međuvremenu je Žac stasao u boksačkog šampiona čije mečeve sam sa nestrpljenjem čekao. Nakon meča sa Lewisom Žac se povukao i 14 godina mirovao. Počeo sam ga viđati u core gym-u kako fanatično trenira. Uglavnom, večeras mi je došao na sparing.

Nažalost sparirali smo samo 3 runde jer je Željku u jednom klinču gadno pukla arkada od mog lakta, bilo je to nenamjerno i potpuno slučajno, ali posjekotina je bila gadna i nismo mogli nastaviti. U medijima su se pojavile vijesti da se Željko vraća, ja neznam dali je to istina niti sam ga pitao o tome, on će to sam reći ako do toga dođe, ali želim reći da me Žac oduševio na treningu. Boksao je kao da nikada nije napravio pauzu i kao da mu je 10 godina manje, nevjerovatno. Toliko je eksplozivan,brz, pokretan i kondicijski dobar da ako se zaista odluči vratiti biti će zaista prava prijetnja za sve poluteškaše unatoč svim skepsama i kritičarima ,vjerujte mi.

Trenira s Vladom Božićem i mogu reći da se izvrsno slažu u boksačkom smislu. Nadam se da će mu rana brzo zarasti da ćemo još koji puta odsparirati do mog nastupa jer boljeg boksačkog sparing partnera nemogu poželjeti, iako da budem iskren i sam sam bio skeptik oko ideje eventualnog povratka i njegovih mogućnosti, ali je Željko večeras otklonio svaku sumnju u pitanje dali on to može, pitanje je dali to zaista želi, a ako želi i ako odluči nastupiti, neka ga se čuvaju svi koji mu uđu u ring!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 00:25