SKIJANJE ILI GIMNASTIKA

FOTO: IVICA ZAHVALIO OCU 'Spasila me staza u drugoj vožnji. Ovo je pravi slalom, a ne školsko natjecanje'

Spasila me postavka staze u drugoj vožnji, a ovo je konačno bio slalom kakav se nekad vozio u Svjetskom kupu, kazao je u izjavi za HTV nakon osvojenog devetog mjesta u slalomu na ZOI u Sočiju najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Kostelić je nakon prve utrke bio 21., a u drugoj vožnji, koju je postavio njegov otac Ante, uspio je popraviti plasman, te je nakraju deveti s zaostatkom 2.27 sekundi za pobjednikom Austrijancem Mariom Mattom.

- Spasila me postava mojeg oca, ali znao sam da će ovo biti sasvim drugačija vožnja od prve koja je trajala sramotnih 45 sekundi. Nisam toliko ni ljut postavkom staze u prvoj vožnji jer znam da ima puno više onih koji nisu tehnički poktovani da bi vozili ovako teške staze. Ipak, ovo su Olimpijske igre, a ne školsko natjecanje,pa ni ne čudi što nema gledatelja na slalomu. Marcel Hirscher se zahvaljivao i meni i ocu, ovako se nekad vozilo u Svjetskom kupu jer je to bila zanimljiva utrka i za natjecatelje i za gledatelje, kazao je Kostelić, dodavši kako je pobijedio onaj tko stvarno zaslužuje.

- Skijanje sve više liči na gimnastičke vježbe, pa kako može u slalomu kao prvi odustati onaj s startnim brojem 59. To nikoga ne zanima. Ljudi žele vidjeti spektakl, žele vidjeti kako skijaši rješavaju probleme, a u Svjetskom kupu je svaka staza isto postavljena, pa čak niti ne treba gledati stazu prije vožnje, kazao je Ivica, koji je na pitanje kako je zadovoljan svojim nastupom u Sočiju kazao:

- Ja sam vrlo sretan svojim nastupom jer imam medalju u džepu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:09