PRVENSTVO HRVATSKE

FOTO: KROZ SPORT I 'ĐURĐEVAČKI PESEK' UPOZNAJEMO LJEPOTE HRVATSKE Deve Đurđica, Dina, Tomica i Romeo po prvi put uživale u odbojci na pijesku

 
 Invertum

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku održalo se u uistinu nesvakidašnjem okruženju. Jedan od najatraktivnijih ovoljetnih turnira u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i grada Đurđevca bio je popunjen natjecateljima do posljednjeg mjesta, priopćili su organizatori.

Invertum

Invertum

Invertum

Odbojkaški teren nalazio se podno Starog grada iz 15. stoljeća, a jedna je od najstarijih i najpoznatijih sačuvanih nizinskih utvrda na prostoru između Save i Drave.

Pijesak na kojem su igrali odbojkaši specifičan je Đuređevečki pesek. “Hrvatska Sahara” i “Krvavi peski” nazivi su nastali u narodu ovog kraja kao metafora za nekadašnji saharski izgled i tešku borbu seljaka ratara s pokretnim, “živim” pijeskom koji je zasipao dijelove naselja i poljoprivrednih površina.

Invertum

Invertum

Invertum

Odbojkaše su ovog puta bodrile i pozdravile đurđevačke deve iz mini zoo-a „Hrvatska sahara“.

Invertum

Deve Đurđica, Dina, Tomica i Romeo su svojom umiljatošću i šarmom osvojili već mnoge simpatije te su učestali gosti na mnogobrojnim nacionalnim TV emisijama, a društvo im prave mnoge patuljaste životinjice, koze, ovce, paunovi, konji, ljame, domaće kokice i pijetlovi, vijetnamska svinja i mnogi drugi. Svi oni s velikim su zanimanjem pratili vratolomije nekih od najboljih regionalnih odbojkaša na pijesku.

Invertum

Invertum

Finalistice ovog turnira bile su Ivana Ovčina i Ana Šutalo iz Hrvatske te Nina Škarić i Nataša Savović iz Srbije. U muškoj su pak konkurenciji finale igrali Nenad Šormaz iz BiH i Martin Jerčić iz Hrvatske te Aleksandar Gavrilov i Stefan Basta iz Srbije. Među natjecateljima u Đurđevcu su igrale i mlade mame, višestruke prvakinje Hrvatske Ema Prenc i Martina Božić koje su s tribina pratila njihova djeca, dodaje se u priopćenju organizatora.

Invertum

Sam grad Đurđevac je smješten u podravskoj nizini između dvije prirodno-geografske cjeline, između sjevernih obronaka Bilogore i rijeke Drave. U podravskoj nizini razlikujemo tri osnovna reljefna elementa: plodne terase, Đurđevečke peske i naplavni nizinski prostor. Na dodiru tih reljefnih cjelina nastao je grad Đurđevac.

Invertum

Partneri prvenstva su HEP, Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana. Posljednji ovogodišnji turnir Prvenstva Hrvatske održat će se na novim odbojkaškim terenima u Vrapču u Zagrebu od 6. do 8. rujna.

Za turnir u Zagrebu se mogu prijaviti svi, sve informacije i prijave za turnir možete pronaći na službenoj web stranici www.hos-cvf.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:46