PAKLENA ATMOSFERA

FOTO MAĐARSKA - HRVATSKA 20-18 Hrvatska na koljenima, Kauboji u subotu u Areni moraju dobiti s tri razlike

Ova utakmica i pobjeda domaće momčadi neka im ostane kao poklon naših rukometaša za 80. godišnjicu igranja rukometa u Mađarskoj
 Zeljko Hajdinjak / Cropix

Hrvatska rukometna reprezentacija opet je poražena na neugodnom terenu u mađarskom Veszpremu, isto kao i prije četiri godine u sklopu kvalifikacija za Euro 2010. u Austriji.

Poraz izabranika Slavka Goluže (18-20) ipak nije nimalo tragičan niti sada kad se traže 'vize' za Euro u Danskoj sljedeće godine. Naši su dosad u skupini 4 pobijedili Slovačku i Latviju, a pobijedit će i osvetiti se u subotu Mađarima u prepunoj zagrebačkoj Areni. Ne treba sumnjati niti da će uspješno riješiti i ostale utakmice u skupini do kraja kvalifikacija i izboriti još jedan nastup na velikim natjecanjima.

Ova utakmica i pobjeda domaće momčadi neka im ostane kao poklon naših rukometaša za 80. godišnjicu igranja rukometa u Mađarskoj.

Po dolasku u užareno grotlo Veszprem Arene pred 6500 nabrijanih navijača najprije su srdačnim, gotovo fremetičnim pljeskom pozdravljeni Zlatan Saračević i Božidar Jović koji su bili na tribinama te Slavko Goluža kao bivši zaslužni igrači Veszprema. Tijekom predstavljanja Goluža je još jednom pozdravljen, jednako kao i Mirko Alilović koji trenutačno brani boje ponajboljeg mađarskog kluba.

Koliko je Mađarima bilo stalo do te pobjede bilo je vidljivo od samog početka. Protiv naših su pokunjenih lica izlazili zadnjih pet puta na velikim natjecanjima, uključujući i dva poraza na OI u Londonu i zadnji na SP-u u Madridu.

Od početka su 'išli u kost', no ni naši nisu uzvraćali ništa nježnije. Kako se igralo u obrani, najbolje će pokazati činjenica da je prošla trećina utakmice (20. minuta), a na semaforu je stajalo mizernih 4-4. Da su i jedni i drugi u obrani mogli nastaviti istim ritmom, utakmica bi završila smiješnim rezultatom 12-12. Tome su, osim dobrih obrana, doprinijeli i Alilović i Mikler u izvrsnim izdanjima na vratima.

Nije se, istina, do kraja nastavilo u istom ritmu, no opet su obrane odrađivale veći dio posla od indisponiranih napadačkih linija na obje strane.

Kad se sve skupa zbroji, naši nisu briljirali (Duvnjak jedan gol, Lacković bez pogotka), pobijedili su nas Mikler na golu i mađarska kopija Ivana Balića - Gabor Csaszar.

Izbornik Slavko Goluža osjećao se u Veszpremu kao na svom domaćem terenu, ovdje su ga zapamtili kao jednog od igračkih ljubimaca. Popusta ipak nije bilo, a Goluža je osjećao da je zakinut, malo od sudaca, više od svojih igrača:

- Nismo u većini utakmice igrali onako kako smo se dogovorili. Znali smo da je teško igrati u Veszpremu, u gradu rukometa gdje navijači znaju napraviti pritisak. Previše smo promašili izglednih prilika za ovakvu jednu ozbiljnu utakmicu. Čak smo i primili nekoliko glupih pogodaka. U drugom smo dijelu bili bolji u obrani, no nismo to iskoristili. Očekivao sam čvrstu Mađarsku, a ne ovako grubu. Moramo biti bolji u uzvratu i pobijediti - rekao je Goluža a njegov stav dijeli i Mirko Alilović bio je u istoj poziciji kao trenutačni član Veszprema:

- Nesretno smo izgubili. Ozlijedio se najprije Lacković, pa Gojun i nismo nakon toga imali neku širinu u obrani i napadu. Na kraju kod dva razlike za nas nismo iskoristili tu prednost i otišli na veću razliku, a imali smo prilike. Tada je suparnik sretno i spretno izborio pobjedu u završnici. Nadam se da u subotu možemo pobijediti. Znam da će opet biti teško, Mađarska je jaka i ozbiljna momčad, no vjerujem da ćemo stići i prestići ta dva gola i biti prvi u skupini. I nama će naša publika pomoći kao što je u ovoj utakmici bila igrač viška za domaćina.

Kvalifikacije za EP rukometaša, 3. kolo, skupina 4:

Mađarska - Hrvatska 20-18

Srijeda:

Latvija - Slovačka 28-24

Redoslijed: 1. Mađarska 6, 2. Hrvatska 4, 3. Latvija 2, 4. Slovačka 0

MAĐARSKA - HRVATSKA 20-18

KRAJ UTAKMICE

60. minuta - Mađari su osigurali dva boda cepelinom. Zabio je Nagy

59. minuta - Buntić pogotkom sa sedam metara uvodi Hrvatsku u neizvjesnu završnicu

58. minuta - Ponovno je Kornela Nagy pronašao rupu u obrani Hrvatske

57. minuta - Buntić zabija sedmerac

56. minuta - Nagy odvodi Mađare na +2

54. minuta - Duvnjak zabija za novo vodstvo, no veselje je kratko trajalo...

54. minuta - Buntić je iznenadio mađarskog vratara

52. minuta - Ponovno je Horvat uspiješan s krila

49. minuta - Zlatko Horvat uzvraća i zabija

48. minuta - Mocsai iz kontre ponovno dovodi Mađare u vodstvo

42. minuta - I Ninčević promašuje sedmerac

41. minuta - Csarsar zabija iz sedmerca

40. minuta - Prvi pogodak Buntića

39. minuta - Prvi gol Mađara u nastavku, zabio je Ilyes

Na početku drugog poluvremena vratari briljiraju

32. minuta - Horvat je već u sljedećem napadu ponovno zabija

32. minuta - Pogotkom Ninčevića Hrvatska je ponovno u vodstvu

Kraj prvog poluvremena

29. minuta - Horvat je promašio i drugi sedmerac

28. minuta - Vadkerti ponovno odvodio Mađare na +2. Vori odmah vraća Hrvatsku na -1

25. minuta - Csarsar je nezaustavljiv. Mađar nam je zabio četiri pogotka

22. minuta - Pogotkom Kopljara Hrvatska je došla u vodstvo

21. minuta - Ponovno je Csarsar zabio za Mađare. Na sreću, Horvat je ekspresno uzvratio

20. minuta - Bičanić je zabio za izjednačenje

Gojun je zbog ozljede izašao iz igre

16. minuta - Kopljar je zabio pogodak nakon deset minuta posta

16. minuta - Ilyes zabija za Mađarsku

Nakon 15. minuta postignuto je samo 5 golova.

12. minuta - Horvat je zapucao sedmerac

9. minuta - Csarsar je bio precizan dva put za redom

6. minuta - Čak četiri napada za redom nismo uspijeli zabiti. Na sreću, Mađari također imaju lošu realizaciju

3. minuta - Hrvatska dva napada za redom nije realizirala

1. minuta - Prvi pogodak za Hrvatsku postigao je Vori

Utakmica je počela

Veszprem Arena. Suci: Abrahamsen i Kristiansen (Norveška)

Hrvatska: Alilović – Ninčević, Horvat – Vori – Lacković, Duvnjak, Kopljar.Klupa: Šunjić, Šprem, Matulić, Musa, Gojun, Bičanić, Špelić, Buntić, Vuković. Izbornik: Slavko Goluža

Mađarska: Mikler – Töro, Harsany – Zubai – Ilyes, Csarsar, L. Nagy. Klupa: Tatai, Vadkerti, Szcuch, Söllosi, K. Nagy, Putics, Mocsai, Ancsin, Lele (Pallag, Szalafay) .Izbornik: Lajos Mocsai.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:16