SENZACIJA U LEDENOJ

FOTO: MEDVEŠČAK - SKA 4-3 Medvjedi srušili najskuplju momčad lige

Ovom pobjedom Medveščak je prekinuo niz od sedam poraza zaredom, a nakon moskovskog CSKA u Ledenoj dvorani pao je peterburški SKA.
 Damir Krajač/CROPIX

Bila mu je dovoljna jedna šihta, jedan doticaj s pakom da bi pokazao što može. Uzeo je pločicu, pogledao Dekanicha i proparao mu lijevi gornji kut mreže neviđenom brzinom. Prošle su tek 63 sekunde utakmice, a Medveščak je već gubio 0-1 od Ilje Kovaljčuka, pardon, SKA iz Sankt Peterburga.

- Gotovo ga je nemoguće čuvati. Osim što je brz i ima brzi šut, strašno je velik i jak. Pobjegao mi je kod trećeg gola na pola sekunde. Većina drugih igrača to ne bi kaznila, on je odmah zabio - opisao je najbolji bek Medveščaka Mathieu Carlé.

Sve se trebalo vrtjeti oko najplaćenijeg i najboljeg igrača KHL-a te jedne od najvećih hokejskih zvijezda današnjice, a pretvorilo se u novu hokejsku bajku u Ledenoj dvorani. Medveščak je upisao drugu pobjedu u devet kola lige, a nakon hokejskog Reala, CSKA iz Moskve, u Domu sportova pao je veliki SKA, popularno prozvan Barcelonom KHL-a. Momčad koja se prije devet dana u Sankt Peterburgu lako obračunala s Medvjedima večeras je morala biti sretna i s bodom koji je iščupala jer je šest i pol minuta prije kraja gubila 1-3.

- Ovo je najbolja momčad lige, a mi smo ih pobijedili. Gledao sam Kovaljčuka u Lednoj, a nije nas ni pokopao. Nema veze što smo izgubili sedam zaredom sada kada smo pobijedili njih - euforično je klicao Damir Gojanović.

Doista, navijaču Medveščaka gotovo se nemoguće bilo nadati da će u ovoj utakmici slaviti pobjedu. Klub čiji najbolji igrač između dva i tri puta veću plaću od cijele svlačionice Medveščaka ne bi trebao gubiti u Zagrebu. Kada bi uvijek pobjeđivao favorit, sport ne bi bio tako čaroban. Vidjelo se da su momci u plavom posebno motivirani imenom velikog suparnika, klizalo se i stiskalo više nego u bilo kojoj utakmici ove sezone.

- Ovo je liga u kojoj svatko može pobijediti svakoga. Večeras je odlučila igra s igračem više i manje. Oni su postigli tri gola u situaciji s igračem više, a mi nismo. I golman im je obranio čuda - kazao je Ilja Kovaljčuk, kojem se svidio Zagreb, ali očito ne i Dom sportova:

- Momčad očito igra dobro pred svojim navijačima. Nadam se da će im uskoro izgraditi novu dvoranu, onda će ih sigurno doći i više nego danas.

Nismo mu stigli pokazati fotografiju Arene, već je odjurio prema klupskom busu. Večer koju ćemo pamtiti po jednoj od najvećih sportskih zvijezda koje su u posljednjih desetak godina posjetile metropolu, uz bok Cristiana Ronalda i Andreja Kiriljenka, podarila nam je poslasticu. Zabio je dva gola, promašio penal u raspucavanju i napunio ladicu s omiljenim sportskim doživljajima.

S druge strane, nije ni uzeo više od jednog boda sa sobom što će Marku Frenchu biti posebno bitno. Negativan niz je prekinut, ali je skupo plaćen. Junak utakmice Mark Dekanich jedva je došao do svlačionice jer je istegnuo preponu pri obrani posljednjeg penala. Kurtis Foster nije ni ušao u igru u posljednjoj trećini, zbog snažnog udarca u predjelu vrata morat će danas na pretrage. Uspomene će ostati, jednako kao i ožiljci, a u četvrtak je u Ledenoj već Jugra iz Hanti-Mansijska. Žrvanj KHL-a tek je počeo nemilosrdno mljeti.

UŽIVO: MEDVEŠČAK - SKA 4-3

Gotovo je, Medvjedi slave drugu pobjedu!

Vesce zabija, Medvjedi opet vode.

Červenka je izjednačio.

Linglet je pogodio za vodstvo Medveščaka!

U produžetku nije bilo golova, iako je bilo puno šansi. Pucat će se kazneni udarci.

Kraj utakmice, igra se produžetak.

Bomba Kovaljčuka potpuno je vratila goste. Do kraja je četiri minute

Medvjedi su 'navalili' na vrata Salaka i potpuno zaboravili na obranu. Červenka je to iskoristio i iz kontre smanjio rezultat.

Matt Murley je provukao pak kroz noge ruskom vrataru i povećao prednost!

Treća četvrtina:

Medvjedi su propustili veliku priliku - pune dvije minute imali su dva igrača više.

Ryan Vesce je pokupio 'odbijanac' od vratara i doveo Medvjede u vodstvo!

Druga četvrtina:

Mathieu Carle je izjednačio, opsada s igračem više urodila je plodom!

Medveščak je imao jednu solidnu priliku već na samom početku, a kazna za promašaj došla je - ekspresno. Zabio je Ilja Kovaljčuk.

Prva trećina:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:05