ODLAZAK ČAROBNJAKA

FOTO: POSLJEDNJI PLES RUKOMETNOG MOZARTA Ivano Balić na oproštaju zabio sedam komada!

'Zlato na SP-u u Portugalu i na OI u Ateni vjerojatno su moji najveći uspjesi u karijeri'
 Twitter

Najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić oprostio se u petak od rukometa. U utakmici posljednjeg 34. kola njemačke Bundeslige Ivano je imao “Last Walz” u dresu Wetzlara koji je sa 29-24 pobijedio Göppingen.

Upravo Ivano bio je najbolji igrač utakmice i najbolji strijelac sa sedam postignutih pogodaka i četiri asistencije suigračima. Domaća se momčad dugo mučila sa suparnikom, no slomila ih je u završnici.

Iz Hrvatske je u organizaciji Ivanovog prijatelja i suigrača Petra Metličića krenuo autobus s navijačima koji su u Wetzlaru zajedno s domaćim navijačima Ivanu upriličili dostojan oproštaj od rukometa. Kao što mu je bio običaj za vrijeme cijele karijere, Ivano je bio ponajbolji na terenu, igrao je kao mladac, a ne “veteran” od 36 godina koji igra posljednju službenu utakmicu u životu.

Veliki Francuz Jackson Richardson oglasio se na društvenim mrežama te je uz zajedničku fotografiju s Balićem napisao da je došao u Wetzlar na oproštaj velikana, a da mu je veliko zadovoljstvo što će tu priliku obilježiti još dva Francuza - Guillaume Jolie, koji igra u Wetzlaru te Kevynn Nyokas, koji je u redovima Göppingena.

Nakon što je odigrao posljednju utakmicu, Balić će u Hrvatskom rukometnom savezu preuzeti ulogu koordinatora za muški rukomet. Najavio je bolja vremena hrvatskog rukometa, kao onda kad je predvodio Hrvatsku do svjetskog zlata u Portugalu 2003. i olimpijskog zlata u Ateni 2004...

Nitko ne voli oproštaje, ali jedan se primakao, večeras nakon 21.30 sati, kada se odigra dvoboj Wetzlara i Goppingena u 34. kolu njemačke rukometne lige od igranja će se u 36. godini oprostiti Ivano Balić, jedan od najvećih rukometaša svih vremena.

Posljednji dvoboj rukometnog čarobnjaka nakon čega će se Ivano ostaviti igre i posvetiti drugim poslovima u okviru rukometa jer ga već čeka mjesto koordinatora za muški rukomet u HRS-u, a već je sudjelovao u izboru novog izbornika muške reprezentacije.

Nema onog medija koji nije pokušao doći do velikog Ivana, francuski L’Equipe mu je posvetio posebnu pozornost kao najvećem rukometašu i suparniku na parketu, ali i velikom sportašu koji je iznad svega poštovao fair-play. Za oproštajnu utakmicu večeras u 20 sati nije ostala niti jedna ulaznica u Rittal Areni. Zbog problema s leđima nije trenirao, no protiv Goppingena će istrčati.

- Bit će jako puno emocija. Ovo je bio posao koji sam najviše volio. To je bio moj život dvadeset godina. Pomalo je smiješno, osjećam se kao da mi je karijera prošla u tjedan dana – kazao je Balić i dodao:

- Naravno da mi je bila čast što sam bio biran za najboljeg rukometaša svijeta i najkorisnijeg igrača velikih turnira. No, s pojedinačnim titulama ne možete mnogo, uspjeh momčadi je iznad svega, a bez suigrača sam ništa.

O svom najboljem razdoblju u bogatoj karijeri, što smatra najvećim ostvarenju je kazao:

- Zlatna medalje na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i na Olimpijskim igrama u Ateni s reprezentacijom vjerojatno su moji najveći uspjesi u karijeri.

U karijeri je branio boje Splita, Metkovića, Zagreba, Portland San Antonija, Atletico Madrida i Wetzlara. Nažalost, nije nikad osvojio Ligu prvaka, a bio je blizu s Portlandom i Atleticom.

- Radujem se poslu u Savezu. Bit će to težak rad, ali od njega ne bježim - zaključio je Balić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:36