MUNJA ZATRESLA ZAGREB

FOTO Stigao najbrži čovjek na svijetu! Bolt: Zagrebe, spremi se, trčat ću vrlo brzo!

Grad Zagreb često je ugošćavao sportske megazvijezde. Pelé i Maradona samo su neke od njih. U subotu navečer, poput običnog smrtnika, u Zagreb je zakoračio i najpopularniji sportaš današnjice, Usain Bolt.
 Ronald Goršić/CROPIX

Nije tražio crveni tepih, organizatori se nisu udvornički ponašali i sređivali mu VIP tretman i zaobilaženje aerodromske zgrade, kao što se nekada HNS znao ponašati. Iako je Bolt veći sportaš od svih tih nogometnih reprezentativaca.

Avion kasnio 50 minuta

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara pokazao je da su veliki ljudi vrlo često i najjednostavniji. Čekajući prtljagu plesao je u ritmu glazbe sa svog mp3 playera, fotografirao se sa znatiželjnicima, a saznali smo da je takav bio i dok je u Londonu čekao ukrcaj za Zagreb. Dio novopridošlih gostiju Zagreba tek je po okupljenom mnoštvu snimatelja primijetio da se čeka nekog “velikog” i na brzinu improvizirali mjesta za autograme.

Drugi su, poput dječarca u gipsu i plavom dresu Domagoja Vide, jedva malo višeg od ograde u čekaonici na koju se naslonio, ciljano došli po autogram. Nije ih omelo to što je u isto vrijeme Dinamo igrao protiv Hajduka, niti što je zrakoplov kasnio 50 minuta. Nisu htjeli čekati niti Boltovo druženje s klincima u ponedjeljak, već se odmah poslije nedjeljne mise u kvartu pohvaliti da imaju potpis jednog od najboljih sportaša svih vremena.

‘Bit će rekord mitinga’

A on, čovjek s drugog planeta, kako smo ga prozvali nakon rekordnih utrka u Pekingu 2008., strpljivo je s nogu podijelio nekoliko kratkih izjava ispred kordona novinara. Kada je prije pet godina prvi, i dosad jedini, put bio na “Hanžeku”, samo je šačica gledatelja znala tko trči na 200 metara. Danas su ga čuvala trojica tjelohranitelja. Da i po aerodromu, zlu ne trebalo, ne bi morao trčati. Snagu čuva za utorak i munjevitu jurnjavu na “stotki”.

- Jedva čekam tu utrku. Važno mi je da nakon svega na pravi način završim sezonu.

U kavoj ste formi, kakav rezultat možemo očekivati?

- U dobroj sam formi i još bolje se osjećam. Čuo sam da će biti lijepo vrijeme, što znači da ću imati sve uvjete za dobru utrku, iako još ne znam tko su mi konkurenti.

Možemo li to prevesti u brojke? Nadamo se rezultatu oko 9.8...

- Ne mogu reći ništa konkretnije osim da ću ostvariti vrlo brzo vrijeme.

Hoćete li barem biti brži od 9.92 (rekord zagrebačkog mitinga i rezultat kojim je Blake postao svjetski prvak)?

- Definitivno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:48