RUKOMETNI HUMANIZAM

FOTO: ZVIJEZDE U MAKARSKOJ Ćavar, Kretzschmar, Džomba i All Stars remizirali sa Zlatnim godinama

 Ivo Ravlic / CROPIX

Kao šlag na torti, a u sklopu Međunarodnog kampa rukometnih vratara Galeb 2015., u Makarskoj je odigrana humanitarna utakmica između momčadi All Star i Zlatne godine.

Za All Star momčad igrali su legende Patrik Ćavar i nekadašnji njemački superstar Stefan Kretzschmar, bivši izbornik Slavko Goluža koji ih je vodio s klupe imao je u “rosteru” Mirzu Džombu, Božidara Jovića, Silvija Ivandiju, ali i aktivne igrače, braću Karačić, Zlatka Horvata, klupskog prvaka Europe s Barcelonom Danijela Šarića, Marina Šegu, Dragana Jerkovića, Nikolu Blažička, Manuela Štrleka, Jakova Gojuna...

Na vratima Zlatnih godina, iako nije u takvim, nego u pravi zlatnim godinama bio je Mirko Alilović te Nikša Kaleb...

Naravno, mnogi od nekadašnjih rukometnih virtuoza nisu više u najboljoj formi, neuobičajeno ih je bilo vidjeti s dosta kilograma viška, spore i trome, no iskra se u njima nije ugasila i zabavili su ispunjenu gradsku dvoranu u Makarskoj. Utakmica je završila, naravno namještenim rezultatom 26-26, no to i nije bilo važno, važno je humana poruka cijele priče - prihod od prodanih ulaznica išao je udrugama Sunce iz Makarske (za osobe s poteškoćama u razvoju) i Most iz Splita (skrb o beskućnicima).

- Imali smo najbolje vratare kao predavače na prošlim izdanjima kampa, bili su tu i Thierry Omeyer i Kasper Hvidt, sada su nam opet pomogli Mirko Bašić i ostale legende. Hvala svima koji su se odazvali. Bit ćemo još bolji u budućnosti i ova će priča napredovati još više, ponovio je direktor kampa Mario Čaljkušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:26