ZAMJENA ZA LOKEA

Gobac doveo Mađara Gyulu Gala u Zagreb

'On je igrač koji nam je vrlo važan, iskusni mađarski reprezentativac, pojačanje'
Zagreb, 171109.Hotel Panorama, Trg Kresimira Cosica.Skupstina rukometnog kluba Zagreb Croatia osiguranje na kojoj se bira novi predsjednik kluba.Na slici: Zoran Gobac.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Koordinator za muški rukomet Zoran Gobac danonoćno je u reprezentativnoj akciji Austrija 2010., Euro je pred vratima. Unatoč tome, ekspresno je u redove CO Zagreba našao zamjenu za od EHF-a suspendiranog Franka Lokea. Direktor Bartol Kaleb bio je u Mađarskoj i potpisao ugovor s vrsnim mađarskim reprezentativcem Gyulom Galom. Idealan posao!

Stari “neprijatelj” u mađarskom dresu postao je veliki saveznik u nastojanju da hrvatski prvak opet odigra važnu ulogu u Ligi prvaka.

Gal je veliko pojačanje

- Istina je, uspjeli smo se snaći. Gal (33) je naš igrač na godinu i pol s mogućnošću produljenja ugovora na još jednu godinu. On je igrač koji nam je vrlo važan, iskusni mađarski reprezentativac, pojačanje. Uspjeli smo u poslu u kojem su još tri velika kluba stajala u redu za njegove usluge. Morali smo biti brzi i tajnoviti, pojasnio je razloge skrivanja pregovora direktor Bartol Kaleb.

Čemu konspiracija?

Gopca smo, naime, više puta zvali za detalj transfera. I kad je već sve bilo gotovo, Gobac je govorio da se ništa ne zna. U šali je u svom stilu rekao: “Netko mi u klubu radi iza leđa”. Razumljivo s obzirom na krizu na tržištu i strah da će im netko oteti važnog igrača. Kao i mnogo puta do sada, majstor Gobac je pobijedio konkurente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:36