OTKRIVEN MISTERIJ

Gobac: Petar Metličić je otpao zbog nediscipline!

 Ronald Goršić / Cropix

Pustite priče, na kraju će biti kako Zoran Gobac odluči. Tako rukomet živi već 20 godina i izvjesno je da će tako ostati još neko vrijeme. Pobjednike malo tko dira koliko god ih neki teško podnosili. Stoga je Gobac trenutačno nedodirljiv, baš kao što je nedodirljiv i Lino Červar . Ako nam ga Makedonci ne kradu...

- Lino im ugovor do 31. srpnja - nastupio je Gobac.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Pustimo birokraciju i zapisnike, kad ćete riješiti pitanje novog ugovora?

- Imamo 3. lipnja Veliki dan hrvatskog rukometa, koji ćemo obilježiti revijalnom utakmicom Hrvatska - Svijet. Nakon toga ćemo sjesti za stol i s izbornikom. Dakako, izbornik dobro zna koliko ga želimo i moguće je da to i prije riješimo pokaže li Lino želju za razgovorom.

Koliko je ozbiljna ponuda Makedonije?

- Ne znam niti me to zanima.

Trebalo bi vas zanimati, jer što ako mu u Skoplju doista ponude velik novac?

- Lino dobro zna da mu za produženje ugovora nećemo ponuditi ni lipu više. Ne zato što ga ne cijenimo, nego zato što to ne možemo, što nam ne pada na pamet potpisivati ugovore koje možda nećemo moći ispuniti.

Koliko Červar sada zarađuje kao izbornik?

- Fiksno mu je 50 tisuća eura godišnje, plus bonusi za uspjehe. Po ugovoru mu za srebro u Austriji pripada 20 tisuća eura. Mislim da su to jako pristojni novci za naše uvjete.

A što ako vas javnost pritisne zbog Červara jer činjenica je da dugo nije imao ovako veliku podršku?

- Nikad nisam previše brinuo za javnost i medije. Na sreću, budući da su se mnogi proteklih godina htjeli riješiti Červara. Sada vidim da su u ljubavi, što mi je jako drago. Previše je bilo sukoba u sedam godina, ali najvažnije je da sad problema nema.

Zato vi ne posustajete u ratu s medijima. Ni na Euru niste birali rječnik komunicirajući s nama. Malo više pristojnosti ne bi vam škodilo?

- Ne bi ni nekima u njihovim tekstovima. Gledajte, nikad neću dopustiti da nam projekti dolaze u pitanje zato što novinari misle da oni ne valjaju. Tako je bilo i u Austriji. A da sam bio u pravu, pokazao je konačan rezultat kad su se i ti isti novinari složili da je tako.

Što vam je najviše smetalo?

- Stalno prozivanje zbog Pere Metličića prevršilo je sve granice dobrog ukusa.

Zar se ne slažete da bi nam Pero dobro došao i u Austriji, usprkos činjenici što je Buntić igrao odlično?

- Vrijeme je da kažem pravu istinu glede Pere Metličića. Nije on ispao iz reprezentacije zbog procesa pomlađivanja, nego zbog toga što se počeo nedolično ponašati u svlačionici. Metličić je samo igrač - sjajan svih ovih godina i nama jako važan - ali samo igrač! Onaj koji misli da ima pravo biti više od igrača, može zaboraviti reprezentaciju. Metličić je to pomislio i zato ga nije bilo tu. Što će biti sudbina i svakog sljedećeg koji to pomisli.

Metličiću zamjerate to što je iz svlačionice potjerao čelnike Saveza?

- To nije bitno. Bitno je da svlačionica ne može biti zoološki vrt. U njoj mora biti rada i reda, jer samo se tako može do medalja. Srbija ima sjajnu reprezentaciju po imenima, a pogledajte gdje je, jer se tamo radi kako igrači žele. U Hrvatskoj to neće biti slučaj! Uostalom, u Splitu smo prije Eura samo malo odstupili od plana i dogodila nam se Lackovićeva nesreća koja nam je vjerojatno odnijela zlato u Austriji. Bez reda ne ide...

Možda smo to trebali čuti i prije Eura... Nego, nakon Austrije rekli ste da su Metličiću vrata reprezentacije otvorena?

- Jesu jer mislim da je naučio lekciju. Nemojte da sad ispadne da je Metličić loš čovjek, jer on je sve te godine bio sjajan i kao igrač, i kao sportaš, i kao čovjek. Pero ima puno dobrih osobina i uvjeren sam da će jednom biti pravi trener ili sportski menadžer. Volio bih da jednom bude i moj nasljednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:25