DOSTA MU JE SVEGA

Gobac podnio ostavku: Nemam snage za bezuspješnu borbu!

Zoran Gobac podnio je ostavku na mjesto glavnog menadžera CO Zagreba. Dvostruki europski prvaci ostali su bez čovjeka koji je preko 25 godina uspješno vodio momčad
 Ranko Šuvar / Cropix

ZAGREB - Zoranu Gopcu je prekipjelo, izgubio je strpljenje i rekao: Ne mogu više! Čovjek koji je najviše napravio za hrvatski rukomet odlučio je kako mu je dosta “borbi s vjetrenjačama”. Osoba čiji je ‘potpis’ iza dvije europske krune odlučio se maknuti s važne funkcije u klubu u kojem će ostati kao član Upravnog odbora. Iznenađenje je zaista veliko:

- Odavno sam najavio da uskoro odlazim i to sam sada ostvario. Zaista više nemam snage za bezuspješnu borbu na sto frontova. Toliko je toga ovaj klub napravio, toliko toga osvojio, a mi smo još uvijek podstanari u svojem gradu. Jedini smo koji nemamo svoju dvoranu, a uvjerljivo smo najuspješnija momčad u hrvatskom sportu, gotovo je plakao Gobac. Njegovom monologu nije trebalo dodatnih potpitanja:

- Nema to više smisla, osjećam se kao prosjak i stalno obijam nečija vrata da klub dobije ono što je zaslužio. Pomoći ću klubu u ovoj drugoj funkciji, no neka se netko drugi primi ovog posla. Imam već dosta godina, nisam više mlad i nemam više živaca. Najbolje mi je povući se i taj ‘Sizifov posao’ prepustiti nekom drugom, Valjda će se netko sposoban naći i nastaviti tamo gdje smo stali. Ja sam stvarno zasićen ovim konstantnim zapostavljanjem rukometa. Toliko smo dali, a ništa zauzvrat dobili, ne mogu više tako.

Gopčeva ostavka formalno će stupiti na snagu 15. lipnja, a uskoro će uslijediti njegovo potpuno povlačenje iz rukometa:

- Odradit ću još jedan mandat u Hrvatskom rukometnom savezu, a onda ću i to prepustiti drugima.

Bez obzira tko i kakvo mišljenje imao o Zoranu Gopcu, riječ je o pravoj rukometnoj revoluciji - pitanje je što će se s klubom dogoditi jer je on osobno stajao iza svakog poteza i odluke u posljednja dva desetljeća. Mnogi se u klubu nadaju kako je riječ o ‘političkom’ potezu kojim Gobac želi privući pažnju i pogurati projekte koji su zbog krize zapeli. S obzirom na kompletnu situaciju, malo se toga može promijeniti. Možda je Gobac dirigentsku palicu zaista odlučio prepustiti nekom mlađem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:19