GAZDA NEMA MILOSTI

Gobac smjenjuje Nenada Kljaića zbog svađe s Golužom?!

 Vlado Kos / Cropix

Na konferenciji za medije RK Zagreba, koja je sazvana za srijedu, vodstvo kluba najvjerovatnije će obznaniti kako Nenad Kljaić više nije trener kluba, saznaje Zagrebancija.com . Ovu informaciju dobili smo iz izvora bliskog treneru koji je u ovoj sezoni ubilježio samo jedan poraz i to od Flensburga u Njemačkoj te remi u Zagrebu protiv Cuidad Reala, prvaka Europe.

Sve ostale utakmice Kljaić je pobjedio, od Zagreba stvorio sjajnu momčad koju, kao u najboljim danima predvodi Ivano Balić. Uz njega sjajne partije počeo je ponovno pružati i Tonči Valčić, ali i ostali reprezentavci i potencijalni Kauboji.

Sve ovo pišemo kako bi pokazali kako smjena, ako se zaista dogodi, a ona je vrlo izgledna, neće biti zbog loših rezultata ili možda narušenih odnosa u svlačionici.

Razlog će službeno, doznajemo, biti činjenica da Nenad Kljaić nema trenersku licencu iako ju može dobiti obzirom da je apsolvent na Kineziološkom fakultetu i ima sve uvjete da ostane na klupi jednog od najtrofejnijih klubova u Zagrebu.

No, pozadina cijele priče, doznajemo, jest činjenica da je Kljaić bez dlake na jeziku kritizirao rezultate i nastupe naše reprezentacije pod dirigentskom palicom Slavka Goluže. Nedavno je u razgovoru za Zagrebancija.com kao glavnog krivca okarakterizirao upravo izbornika i trenera RK Siscia protiv kojeg RK Zagreb igra iduću utakmicu.

Također, Kljaić je prigovorio kako je od već spomenutog Balića i Valčića ponovno napravio ponajbolje vanjske šutere na svijetu i kao takve, u top formi, ih poslao u Švedsku. Sada ih pak ponovno dočekuje raštimane te će trebati neko vrijeme da ih se ponovno vrati u optimalnu formu kako bi se pariralo Cuidad Realu u Španjolskoj i ostalim klubovima u skupini, a sve u cilju hvatanja što bolje pozicije za nastavak Lige prvaka.

Osim toga, Gobcu navodno Kljaić nije po volji već dulje vrijeme, a pogotovo nakon što je Kljaić javno rekao kako Balić nije zaslužio tolike kritike Zorana Gobca i tako se, štitivši najboljeg igrača u momčadi našao na njegovoj strani.

No, iako nam svi žele ispričati sve o ovom sukobu i izglednoj smjeni, glavni akteri priče su u potpunosti zatvoreni.

- Nemam komentara - kratko nas je otpilio Kljaić.

- Na vrlo važnom sam sastanku. Ne mogu sada pričati - rekao je Gobac za Zagrebancija.com.

U srijedu bi Gobac ipak mogao biti puno razgovorljiviji na toj konfenciji, a doznajemo kako mu ni Kljaić ne namjerava ostati dužan. Ili će se možda ovaj vrući krumpir brzo ohladiti, te će Kljaić mirno krenuti u nastavak uspješnih rezultata u Europi.

Zovko, Obrvan ili Goluža nasljednici Kljaića?

Novinari k'o novinari, odmah smo krenuli njuškati tko bi, ako se najavljena smjena i dogodi, mogao nasljediti Kljaića na mjestu trenera kluba. Neslužbeno nam je spomenuto ime Zdravka Zovka, Ivice Obrvana, ali i - Slavka Goluže!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:00