IZBORNIK ZADOVOLJAN

Goluža: Mađari su se pripremali deset dana duže od nas i sigurno će tražiti osvetu za London

Tražio sam od svojih igrača čvrstu obranu, koja je dosta dobro funkcionirala pogotovu u drugom dijelu. Šteta što smo promašili priličan broj zicera - kaže izbornik
 Ante Čizmić/CROPIX

Bilo je dosta grešaka protiv Alžira, ali smo imali agresivnost i brzinu koja nas je dovela i situaciju da lako dolazimo u izrazite šanse, kazao je u izjavi za HTV nakon pobjede protiv Alžira (31:20) u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

"Tražio sam od svojih igrača čvrstu obranu, koja je dosta dobro funkcionirala pogotovu u drugom dijelu. Šteta što smo promašili priličan broj zicera. Znali smo vrlo dobro kakvu utakmicu očekujemo, Alžirci su jako čvrsti u dvobojima, te je trebalo igrati brzo. Rotirao sam sve igrače i to je dobra priprema za sutrašnji dvoboj s Mađarima", kazao je Goluža, koji je dodao kako ozljeda Blaženka Lackovića ipak nije teže prirode.

"Lacković je dobio neugodan udarac, ali je puno bolje negoli se to isprva činilo. Mogao je nastaviti s igrom, no nismo htjeli ništa riskirati, te će možda igrati već s Mađarima", izjavio je Goluža, čiju reprezentaciju sutra očekuje dvoboj s Mađarima u reprizi dvoboja za treće mjesto na OI u Londonu.

"Mađari su jako neugodna ekipa, čvrsti su u obrani 6:0, te moramo biti pametni, strpljivi i napadati široko, te spriječiti njihovu kontru. Večeras ćemo ih dobro analizirati, ali neće to biti utakmica kao na OI u Londonu. Oni su se pripremali deset dana duže od nas i sigurno će tražiti osvetu za London", zaključio je Goluža.

"Zasluženo smo pobijedili s ovako visokom razlikom i to zato što smo dobro igrali 6:0 obranu, a Alilović je bio odličan na vratima. Zabili smo dosta golova iz kontre i polukontre, a sve to zbog naše dobre trke, što je karakteristika naše igre. Brži smo od Mađara, možemo našom brzinom riješiti problem njihove obrane", kazao je Domagoj Duvnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:35