IZBORNIK OTVORENO

GOLUŽA NAKON KATARA 'Griješio sam...kao i svi ostali. Otkaz? Što god bude znat ću se nositi s tim'

'Sve što sam radio, radio sam od srca, u dobroj namjeri i na tome si ne dam prigovoriti'
 Ante Cizmic / CROPIX

Četverogodišnji ciklus Slavka Goluže na klupi hrvatske rukometne reprezentacije završio je u Kataru . Bilo je to njegovo šesto veliko natjecanje. Ima tri medalje - bronce, četiri polufinala te po jedno peto i šesto mjesto. Mnogi bi se izbornici mijenjali za takav doseg, no, u našim okolnostima to nije uspjeh. Svjestan je toga i Goluža i čini se da novi mandat neće dobiti.

Nije bilo lako Slavku Goluži nakon svega, no, pokušao je smiriti strasti zaključkom “svima sve opraštam”. No, čini se da njemu toga puno neće biti oprošteno.

Gdje smo pogriješili?

- Negdje očito jesmo i ja i igrači. Težili smo višem, to je sigurno, ali nismo uspjeli to ostvariti. Ovako iz prve vaditi detalje bilo bi loše, mislim da trebamo malo smiriti strasti i analizom doći do zaključaka zašto nam se sve to dogodilo.

Da izbornik može promijeniti nešto danas, što bi to bilo?

- Teško pitanje, ali mislim da bih volio da sam bio dva metra bliže zapisničkom stolu protiv Poljske kada smo imali 21:20, kada smo imali loptu, kada sam trebao napraviti time-out i sve to zaustaviti. Nisam napravio, otišlo je kako je otišlo... Poraz od Poljske promijenio je sve.

Radili smo za puno više od šestog mjesta?

- Radili smo za medalju, s vjerom u najbolje. Ispalo je na žalost drukčije i znam da nitko više od mojih igrača i mene ne bi želio da je ispalo drukčije. No, to je sport, nekad uspiješ, nekad ne.

Posljednjih dana glavna tema je vaš odlazak s klupe reprezentacije. Smeta li vam to?

- Sigurno da nije ugodno slušati, ali što je, tu je. Čim sjedneš na tu funkciju, odmah si u takvoj situaciji, moraš biti spreman da se i to može dogoditi. Znate me kakav sam, znate da sve što sam radio, radio sam od srca, u dobroj namjeri i na tome si ne dam prigovoriti. Griješio jesam, kao i svi ostali.

Uskoro će kvalifikacije za Euro u Poljskoj. Vodite li to dalje ili odlazite...

- Vidjet ćemo uskoro nakon što napravimo analizu. To je puno važnija stvar. Kakva god odluka bude ja ću se znati nositi s njom.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISAKNOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:32