KOBNI FRANCUZI

GOLUŽA OČAJAN 'Vratili smo ih u život, poluvrijeme smo trebali dobiti s 3-4 razlike!'

'Ovo moramo što prije zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Poljsku i Rusiju moramo pobijediti!'
Beograd, 270112.Arena Beograd.10. Europsko prvenstvo u rukometu za muskarce.Polufinalna utakmica izmedju Hrvatske i Srbije.Na fotografiji: Slavko Goluza.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX

Slavko Goluža bio je razočaran, ali je prvo pokušao pronaći trunku optimizma.

- Turnir se nastavlja , sami odlučujemo o sebi. Okrenuti se trea onome što ide. Prošle su četiri utakmice, ja vjerujem da ćemo ih ovdje imati još četiri.

Što je preokrenulo utakmicu nakon sjajnih 20 početnih minuta.

- Po meni je 23. minuta preokrenula utakmica, Umjesto da ih dokrajčimo s igračem više, tu smo im dopustili da naprave preokret, pogodilo smo nekoliko stativa.

A onda drugo poluvrijeme...

- Nije bilo kretanja, dosljednosti, protoka lopte. Dosta problema smo zadavali na desnoj strani, vidio sam u Marku i Igoru našu šansu, no nismo igrali kao u prvom dijelu, počeli smo ići jedan na jedan, napravili neke tehničke greške, a Francuska je reprezentacija koja to kažnjava. Ostali smo previše na tri vanjska, trebala su nam protrčavanja, a toga jednostavno nije bilo.

Claude Onesta, francuski izbornik nakon susreta zadovoljan, ali i vrlo zanimljiv.

- Zadovoljan sam pobjedom. Odigrali smo tradicionalno tešku utakmicu protiv Hrvatske. To su utakmice na najvišoj razini u kojima se pobjede grade korak po korak. Treba istaknuti veliki povratak Thierryja Omeyera i našu dosljednju igru tijekom cijelog susreta.

Ovo je bila ključna pobjeda za polufinale.

- Vjerujem da ovo nije posljednji puta da se sastajemo s Hrvatskom na ovom prvenstvu. Mislim da imamo dovoljno argumenata da bismo se našli i u završnici - zaključio je Onesta.

Iskreno, dao nam je više optimizma nego što smo ga sami imali nakon još jedne teške večeri protiv Francuske. No, navikli smo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 07:50