OVISNIK O BRZINI

Hamilton zbog vratolomija ostao bez Mercedesa

Formula One motor racing driver Lewis Hamilton of Britain poses for photographs following a Reuters television interview at the McLaren team headquarters near Woking in southern England March 1, 2010. The 2010 F1 season starts on March 14 in Bahrain. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT MOTOR RACING)
 Reuters

Svjetskom prvaku u Formuli 1 iz 2008. godine, Lewisu Hamiltonu, policija u Melbourneu zaplijenila je njegov Mercedes E500 u noćnim satima četvrtka zbog opasne vožnje.

Navodno je Hamilton izvodio "vratolomije" po cesti koje su među ostalim uključivale kočenja pod ručnom u zavojima i munjevita okretanja po cesti, a policija je po zaustavljanju zadržala njegov skupocjeni auto na 48 sati, te će mu uredno proslijediti kaznu za nemarnu vožnju.

- Gospodin je bio vrlo ljubazan i surađivao je, iako je bio razočaran cijelim incidentom - objasnio je pozornik Scott Woodford, koji je zaustavio britanskog pilota McLaren-Mercedesa, a koji će u nedjelju nastupiti na VN Australije, drugoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1.

"Vozio sam nesmotreno i kao rezultat toga zaustavila me policija. Ono što sam učinio bilo je blesavo i želim se zbog toga ispričati", stoji u Hamiltonovom priopćenju, kojem je 2007. godine u Francuskoj zabranjena vožnja nakon što je "snimljen" kako vozi brzinom od 200 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:28