ODBOJKA NA KONOPCIMA

HOO isključio iz članstva HOS u stečaju

Osijek, 220510.Kvalifikacije za EP 2011. u dvorani Gradski vrt. Susret izmedju Hrvatske i Spanjolske.Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

Ono što je bilo najavljeno, učinjeno je. Hrvatski odbojkaški savez u stečaju izbačen je iz članstva u nacionalnoj olimpijskoj udruzi, iako pravomoćnost toj odluci treba još dati rujanska skupština HOO-a. Kako skupštinari u pravilu “blagoslove” odluke olimpijske vlade, već ovaj čin je zadnji čavao u lijes (bivšeg) saveza. Prema objašnjenju iz HOO-a, kap koja je prelila čašu bila je suspenzija Europske odbojkaške konfederacije (CEV) zbog nepodmirenih financijskih obveza. Predsjednik HOO-a, Zlatko Mateša, obrazložio je odluku:

- Nakon suspenzije CEV-a Vijeće je razmatralo situaciju i na temelju razvoja događaja jednoglasno odlučilo da HOS-u u stečaju prestaje članstvo u olimpijskoj udruzi. Odluka je donesena radi zaštite sporta te svih sportašica i sportaša, kao i omogućavanja novog razvojnog ciklusa odbojke na novim osnovama.

Mateša uskoro s Meyerom

Uoči sjednice Vijeća HOO-a iz ureda Odbojkaškog saveza u stečaju stigao je dopis sa specifikacijom duga. Prema tom dokumentu, ukupni dug CEV-u iznosi 26.940,16 eura i sastoji se od dviju kazni klubovima zbog odustajanja od natjecanja u CEV-u te troškova prijave klubova za iduću sezonu. Štoviše, za četvrtak je najavljena nova uplata, od 4171,74 eura, a uz to HOS u stečaju potražuje od CEV-a 3000 eura kao premiju za sudjelovanje Hrvatske u Europskoj ligi 2009. Ništa od toga nije uvaženo i odbojka će uskoro - novim putem. “Likvidacijom” HOS-a u stečaju otvora se mjesto u članstvu HOO-a novoutemeljenoj Hrvatskoj odbojkaškoj udruzi, kao što je to jučer uspjelo i Hrvatskoj golf udruzi.

“Kako bi se učinilo sve da odbojka počne normalno funkcionirati”, Mateša je najavio i skori sastanak s čelnikom CEV-a, Andreom Meyerom, navjerojatnije 5. kolovoza.

Normalan nastavak u jesen?

Mateša će pritom predložiti da Hrvatski olimpijski odbor podmiri sva preostala dugovanja Europskoj odbojkaškoj konfederaciji. Naravno, učinit će sve da se dokine supenzija hrvatskoj odbojci na svim razinama te da klubovi i reprezentativne vrste ove jeseni nastave s aktivnostima. Možda će već na rujanskoj skupštini Hrvatska odbojkaška udruga biti primljena i u olimpijsku obitelj, što ne znači da već 2011. neće biti - u dugovima. To je odbojka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:56