ZLATNI KUP U OSLU

HRVATSKA - DANSKA 28-29 Ništa od osvete za Barcelonu, Danci sredili Duvnjaka i društvo!

Igrači Slavka Goluže ni protiv Danaca nisu igrali briljantno, baš kao ni protiv Norvežana
 Ante Čizmić/CROPIX

Bilo bi lijepo reći, hrvatski su se rukometaši osvetili Dancima za ponižavajući poraz u Barceloni prošle zime u polufinalu SP-a, no ipak su sa 28-29 poraženi u utakmici drugog kola Zlatnog kupa u Oslu. Šteta, no ne treba previše zdvajati jer ishod utakmice na prijateljskom pripremnom turniru ipak ne spada u ozbiljnu kategoriju utakmica koje bi trebale donijeti osjećaj posebne sportske zadovoljštine. Za tako nešto pričekat ćemo nešto više od dva mjeseca do Eura, koji se igra baš u Danskoj.

Igrači Slavka Goluže ni protiv Danaca nisu igrali briljantno, baš kao ni protiv Norvežana u prvoj utakmici turnira (28-26). Opet, nažalost, naši sada u nedjeljnoj utakmici protiv olimpijskih prvaka Francuza ne odlučuju sami o trofeju na turniru koji bi podigao samopouzdanje u momčadi. Protiv Karabatića i društva bilo bi lijepo pobijediti, no Zlatni kup najvjerojatnije će potvrditi Danci u ogledu s Norveškom.

Iako je riječ o pripremnom turniru, okršaj Golužinih i Wilbekovih igrača obilježile su snažne obrane i ozbiljni pristup igri u kojoj niti jedna strana nije u prvom dijelu ni u jednom trenutku ostvarila značajniju prednost. Naši su u završnici prvog poluvremena imali priliku za odvajanje veće od dva pogotka, no propustili su ga ostvariti iako su u jednom dijelu igre imali dva igrača više u polju. Nekoliko tehničkih pogrešaka u napadu upropastilo je to nastojanje, istodobno i ukazalo na propuste koje Goluža uoči Eura mora otkloniti. Tako je prvih 30 minuta završilo “bez pobjednika” (14-14).

Premda je u drugom dijelu Alilović konačno počeo braniti, nešto slabija obrana i mala sudačka “skandinavska solidarnost” norveških sudaca doveli su Dance u malu prednost, no opet se igralo u čistom egalu. Ponovilo se nakon toga, nažalost, isto ono iz prvog dijela. Naši su poveli s čak četiri pogotka (Musa za 27-23), no prosuli su zalihu samo u dvije minute. S igračem manje u polju ipak su imali zadnji napad i priliku za remi, no Musin udarac s crte nije završio u mreži nego u rukama suparničkog vratara.

Poraz je to koji ne boli previše te je možda i bolje tako. Da dečkima previše ne porastu krila nego da se, zajedno s izbornikom Golužom, posvete ispravljanju evidentnih propusta u igri. Srećom, vremena ima dosta.

HRVATSKA: Alilović 10 obrana, Losert 1 obrana, Vori 3, Lacković 3, Vuković 1, Buntić 2, Horvat 1, Čupić 5, Duvnjak 5, Štrlek 4, Bičanić 3, Šprem, Kopljar, Gojun, Musa 1, J. Valčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:29