NAPETA NATJECANJA

Hrvatska ima državne prvake Telemach Dana sporta u graničaru i atletici

Najbolji amaterski sportaši kvalificirali su se na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske
Dan sporta
 Karlo Sutalo

Split je od 12. do 18. srpnja bio domaćin Državne završnice Telemach Dana sporta u graničaru i atletici. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske. Mladi amaterski sportaši družili su se i natjecali s vršnjacima u potpunosti besplatno.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađe, nakon kojih su na sportske terene izašli mali sportaši u godištu 2010. i mlađi.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Napeta natjecanja u graničaru za 2012. i mlađe iznjedrila su tri pobjedničke ekipe: zlato putuje u Prelog koje je osvojila ekipa Vatreni Zmajčeki, srebro je osvojila ekipa Mladost iz Osijeka, dok su brončani ekipa Podravski Tornado iz Koprivnice.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Atletska staza Parka Mladeži u Splitu ugostila je finala u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi.

Poredak po kategorijama:

Dječaci

1. Maro Šeperac (Sisak)

2. Fran Fotak (Čakovec)

3. Lovro Bermanec (Prelog)

Djevojčice

1. Jana Uzel (Virovitica)

2. Nikol Koprivica (Dubrovnik)

3. Loreta Klarić (Zadar)

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Graničar jako popularna sportska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih jer omogućuje da se natječu sva djeca, bez obzira na sportsko predznanje. Uz to, razvija osjećaj za inkluziju i timski duh, jer se dječaci i djevojčice natječu u mješovitim timovima.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Nakon cjelodnevnog razigravanja, napeti turnir za godište 2010. i mlađi završio je svečanom dodjelom medalja. Bronca putuje u Prelog s ekipom Pajdaši, dok se u finalu koje se igralo u kasno večernjem terminu dogodila specifična situacija. U finalnoj utakmici kod rezultata 6:6 u trećem setu nestalo je struje u dvorani i zbog tehničkih problema utakmica se nije mogla nastaviti. Ekipe Zorkići Osekovo iz Popovače i OŠ Mokošica iz Dubrovnika su tako dobile zlatne medalje i ostvarile pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Atletska staza Parka Mladeži ugostila je finala u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi.

Poredak po kategorijama:

DJEVOJČICE 2010.

1. Paula Kovačević (Sisak)

2. Leona Pavić (Virovitica)

3. Klara Rađa (Križevci) i Lana Barišić (Osijek)

DJEČACI 2010.

1. Petar Kuzmić (Križevci)

2. Dorijan Jurešić (Zadar)

3. Lino Plevnjak (Prelog)

Svi osvajači medalja u utrci na 60 metara ostvarili su pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu u Splitu.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Najbolji mladi amaterski sportaši Hrvatske će se od 12. srpnja do 31. srpnja u Splitu boriti za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih u svojim sportskim disciplinama, te za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

Raspored održavanja prema sportovima:

19.7.-21.7. - Stolni tenis, Šah (pod pokroviteljstvom FIDE), Hrvatska pošta Cup u tenisu, Odbojka na pijesku

20.7. do 22.7. - Coca-Cola Cup (Ž)

21.7. do 23.7. - Coca-Cola Cup (M) 2003. godište

22.7. do 24.7. - Coca-Cola Cup (M) 2006. godište

26.7.- 28.7.- Odbojka i mali nogomet 2010. godište

29.7.- 31.7.- HEP rukomet i Kinder ulična košarka

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola na svim natjecanjima provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

image
Dan sporta
Karlo Sutalo

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

image
Dan sporta

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:28