NOVI PREDSJEDNIK

Hrvatski vaterpolo savez preko vode do Predraga Slobode

Riječki poduzetnik Predrag Sloboda preuzeo je od Perice Bukića funkciju predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza
Zagreb, 101010.Hotel Westin.Izborna skupstina Hrvatskog vaterpolo saveza ( HVS ) na kojoj je nakon 6. godina na mjestu predsjednika Perica Bukic otisao sa duznosti te je izabran novi predsjednik Predrag Sloboda.Na slici: Tomislav Paskvalin, novi predsjednik HVS-a Predrag Sloboda, Perica Bukic.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Na izbornoj Skupštini HVS-a održanoj u Zagrebu delegati su odlučili da je Sloboda ‘slobodan’ naslijediti Pericu Bukića za čijeg su mandata hrvatski vaterpolisti osvojili svjetsko i europsko zlato te još jednu svjetsku broncu. Sloboda ne bježi od odgovornosti nakon što je izabran relativno jednoglasno - sa 196 glasova ‘za’ i 12 suzdržanih.

Nepovjerenje s juga

Naravno, tajno to glasovanje nije potvrdilo, no jasno je da su suzdržani bili predstavnici Juga CO koji su unaprijed najavili da se ne slaži s izborom novog predsjednika.

- Više od 15 godina sam u Italiji, u Pro Reccu. No, neću biti u sukobu interesa jer sam zamrznuo funkciju u talijanskom klubu čim sam izabran na mjesto predsjednika HVS-a. Ne želim ispasti neskroman, no pomogao sam da riječko Primorje EB, gdje sam predsjednik, stane na stabilne noge. Dosta sam pokušao učiniti na organizaciji Final Foura koji je održan u Rijeci te našeg zlatnog Eura u Zagrebu.

Jedan od razloga zbog kojeg je Perica Bukić prepustio ulogu prvog čovjeka HVS-a Slobodi je njegov utjecaj, posebno mogućnost pronalaženja sponzora za HR vaterpolo:

- Uspio sam stabilizirati Primorje, želja mi je da isto napravimo u našem vaterpolu. Pokušat ćemo pronaći u najkraćem mogućem roku sponzore da možemo normalo funkcionirati do SP-a u Šangaju sljedeće godine kao i za cijeli olimpijski ciklus do Londona 2012.

Bukić postaje zamjenik

Novi dopredsjednik Bukić svom je nasljedniku ostavio veliku odgovornost:

- Svjestan sam onog što je napravljeno za Bukićeva predsjedanja savezom. I moj će cilj biti nastavak osvajanja odličja. I u Šangaju i u Londonu i kasnije, a posebnu ćemo se brinuti o radu s mladima.

Promjena na mjestu predsjednika neće ipak donijeti revolucionalne promjene. Potvrdio je to i Bukić:

- Dogovoreno je da ja, kao jedan od dva dopredsjednika, obavljam poslove prvog čovjeka HR vaterpola kada gospodin Sloboda ne bude u Hrvatskoj.

Uvijek uz vodu, a radi s naftom

Predrag Sloboda (60) uspješan je poduzetnik, glavni menadžer u naftnoj tvrtki Orlean Invest, talijanskoj tvrtki koja se bavi trgovinom nafrom u Nigeriji. Vlasnik te kompanije je Gabriele Volpi, prvi čovjek Pro Recca.

Kao mladić igrao je vaterpolo, u generaciji Roje, Mustura, Radonića. Nije imao posebnu karijeru, ali ostao je uvijek vezan uz Primorje, u kojem su trenirala i njegova dva sina. Trenutačno živi u Nigeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:26