SVJETSKA BOKS. SERIJA

Hrvoje Sep i Filip Hrgović odličnim nastupima donijeli pobjedu Astani

Slavljem u dvorani Foro Polanco u Ciudad Mexicu kazahstanski Astana Arlansi osigurali su drugo mjesto u skupini B uoči doigravanja
 Ronald Goršić/Cropix

Dvojica ponajboljih hrvatskih boksača Hrvoje Sep i Filip Hrgović pobjedama u poluteškoj i superteškoj kategoriji u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) osigurali su svojoj momčadi Astana Arlans pobjedu na gostovanju kod Mexico Guerrerosa sa 3-2.

Hrvoje Sep (14-6 u WSB-u) je ukupnom uspjehu kazahstanskog branitelja WSB naslova pridonio pobijedivši uvjerljivo odlukom bodovnih sudaca Moldavca Petrua Ciobanua (49-46, 50-45, 50-45), inače brončanog s posljednje Europskog prvenstva u Minsku 2013.

Superteškaš Hrgović (18-3 u WSB-u) bio je još uvjerljiviji protiv Uzbekistanca Renata Rahimova – pobijedio je tehničkim nokautom u drugoj rundi i tako Arlansima donio odlučujući bod za pobjedu. Izdanak zagrebačkog BK Leonardo ove je sezone postigao tri pobjede: prije Uzbekistanca nokautirao je Kubanca Lardueta, a bodovno svladao nekadašnjeg europskog prvaka Rusa Kuzmina.

Slavljem u dvorani Foro Polanco u Ciudad Mexicu (istim rezultatom kao i prošle sezone, kada su također Sep i Hrgović donijeli presudne bodove) kazahstanski Astana Arlansi osigurali su drugo mjesto u skupini B uoči doigravanja, a 21-godišnji Filip Hrgović je istaknuo kandidaturu za najboljeg superteškaša WSB-a ove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:44