POVRATAK LEGENDE

Irfan Smajlagić novi trener rukometašica Lokomotive

Kup-utakmica četvrtfinala protiv Zeline bila je posljednja Lokomotivina koju je vodio Nenad Šoštarić. Trenera koji se u Lokomotivu vratio 2009. godine zamijenit će proslavljeni hrvatski rukometaš Irfan Smajlagić (53). Ugovor je potpisao na dvije godine.

- Možda će netko reći da se ovo trebalo prije dogoditi, ali već godinu dana nam je ulica pokušavala promijeniti trenera, dežurni dušebrižnici. No Upravni odbor kluba odlučio da je ovo pravi trenutak - rekla je direktorica Lokomotive, Klaudija Bubalo.

- Imamo vrlo ambicioznu Upravu koja sebe bezrezervno daje u projekt Lokomotive, a i imamo predobru ekipu da bi nam se događali neki porazi koji su se ove sezone dogodili. Morali smo razdrmati ekipu; nažalost, uvijek je trener taj koji plati. Iako, ogromna odgovornost je i na igračicama. Ne popravi li se stanje i način razmišljanja, jer klupske ambicije su jako velike, neće nam biti problem mijenjati i ekipu. Tko ne bude mogao pratiti naš korak, mijenjat ćemo ga. Nećemo stati samo na treneru.

Bubalo kaže da je Šoštarić “pošteno i korektno odradio svoj posao posljednje četiri godine”.

- Ove se godine puno toga negativnoga poklopilo.

Nije tajna da je bilo puno onih koji su se i sami nudili da zamijene Šoštarića.

- Bilo je puno kandidata, da, i onih koji su se sami nudili, i slobodni i oni koji to nisu, ali Irfan Smajlagić je bio naša velika želja. On je novo ime u ženskom rukometu.

Osvajač olimpijskog zlata 1996. u Atlanti i bronce u Seoulu 1988, te svjetski prvak 1995, nakon rada u hrvatskoj reprezentaciji uz Linu Červara vodio je rukometaše Bosne i Zameta.

- Ženski treneri kod nas se vrte ukrug, sve je već viđeno. A i ima jako malo vrhunskih bivših igrača koji se žele uhvatiti u koštac sa ženskim rukometom. Kroz povijest je Lokomotiva sve veliko osvojila s trenerima iz muškog rukometa. Josip Šojat je došao iz muškog rukometa, dotada nije trenirao žene, i odmah smo osvojili dva naslova. I s Velimirom Kljaićem je bila ista priča. U prvoj godini je osvojio naslov u vrijeme dok je Podravka bila puno jača. Mogu samo reći da je Irfan Smajlagić jako hrabar jer je u prihvatio našu ponudu u vrlo nezahvalnom trenutku. Ima vrlo malo vremena, jer završnica Prvenstva je pred vratima, a mi želimo naslov.

Sinoć je dogovoreno da Šoštarić ipak ostaje u klubu kao šef rukometne škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:47