ODLAZAK GENIJALCA

IVANO BALIĆ NAJAVIO KRAJ KARIJERE 'Na ljeto nastavljam u Wetzlaru ili odlazim u penziju!'

Vidit ću kako će biti do kraja sezone jer nema smisla zavlačiti ljude u klubu da potpišem, a onda na kraju ne budem mogao igrati - rekao je Ivano

Ivano Balić daleko je od očiju hrvatske javnosti, ne igra više ni za reprezentaciju, međutim, vijest da trenutačno možda igra posljednje utakmice svoje karijeri prilično je odjeknula.

Iako je i u velikom intervjuu SN u siječnju dao naslutiti da razmišlja o kraju karijere, ali ne zna kad će to biti, sad je situacija postala malo jasnija.

- Balić će sam donijeti odluku o svojoj budućnosti u rukometu. Na kraju sezone želi vidjeti u kakvom će biti zdravstvenom stanju jer ne želi potpisati ugovor a da ne može igrati iz zdravstvenih razloga. Nastavit će igrati samo ako mu tijelo bude dopustilo igranje na visokoj razini. A nastavi li igrati, radit će to sigurno u dresu Wetzlara - prvi se na tu temu javio klub, odnosno, predsjednik Martin Bender.

A što kaže Balić?

- Predsjednik je bio jako nadahnut, tako da stvarno ne znam što dodati - prokomentirao je, ali onda ipak potvrdio:

- Na ljeto ću ili završiti karijeru ili ostajem u Wetzlaru.

Predsjednik je spomenuo da će to ovisiti vašem o zdravstvenom stanju...

- Sad sam dobro, nemam nikakvih problema i kad bih mjerio po tome, potpisao bih odmah, bez problema. Ali, vidit ću kako će biti do kraja sezone jer nema smisla zavlačiti ljude u klubu da potpišem, a onda na kraju ne budem mogao igrati.

Zato će ovu sezonu odraditi do kraja. Sezonu u kojoj će uspjeti spasiti Wetzlar od ispadanja u niži rang.

- U posljednje vrijeme igramo bolje, zaredali smo s nekoliko pobjeda, gotovo smo osigurali ostanak. Imamo još devet utakmica do kraja, pet-šest bismo trebali pobijediti pa ćemo onda vidjeti.

Ako on bude raspoložen kao do sada, neće biti upitno. A vjerujemo da ni na ljeto neće biti upitnika i da će i dalje donositi čaroliju na rukometnom terenu. Makar i daleko od naših očiju.

Rukomet ima drugu dimenziju kad ga on igra. Dimenziju koju će teško ikad itko nadmašiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:55