I DALJE U DOBROJ FORMI

Ivica Kostelić peti u superveleslalomu u Austriji, Svindal i Cuche daleko iz njega!

Petim mjestom u Hinterstoderu Kostelić došao na diobu drugog mjesta s Cucheom, dok je vodeći Streitberger (36 bodova viška) ozlijeđen
 AFP

ZAGREB - Na jednoj od najtežih superveleslalomskih staza, tako ju je Ivica okarakterizirao, Kostelić je bio odličan . Petim mjestom (+1.19) u Hinterstoderu povećao je prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 520 bodova ispred Zurbriggena koji se odmara za SP, a postao je i kandidat za mali superveleslalomski globus!

- Staza je odlična, ali teška. Bio je to istinski superG kojeg sam odvozio jako lijepo - rekao je Ivica nakon utrke.

- U početnom dijelu vožnje me malo poteglo prema natrag, ali sam se dobro izvukao (bolje od Cuchea, nap. p.). Skije su mi dobro reagirale (pohvala serviserima, nap. p.) iako se mijenjala kvaliteta snijega na stazi.

U ukupnom redoslijedu Ivica se još više udaljio od Svindala (14. na stazi koju je postavio njegov trener) i Cuchea (19. mjesto.) kojima je prekrasan sunčani dan bio rezultatski ružan i koji iz sve veće nizine gledaju prema najboljem hrvatskom sportašu. No, danas nam je od utrke za veliki kristal zanimljivije analizirati aktualni trenutak u superG-ju.

- Oduvijek sam sanjao da sam brz u brzim disciplinama i danas uživam natjecati se s najboljima i u spustu i u superG-ju - prokomentirao je Ivica sve bolje rezultate u ovim disciplinama bez osvrtanja na supervelelslalomski redoslijed.

U kalendaru su još dvije utrke, a Ivica je na diobi drugog mjesta s Didierom Cucheom. Zaostaju 36 boda za Streitbergerom za kojeg je zbog pada u Chamonixu prošlog vikenda sezona završena. Dakle, Ivica je na “real time” ljestvici zajedno sa Švicarcem vodeći superveleslalomaš svijeta! Bilo bi nevjerojatno da Streitberger sa 227 bodova podigne malu “kuglu”. No, u Kvitfjellu i Lenzerheideu će biti opaka borba jer su bodovne razlike malene. Deset kandidata za globus je unutar lako dostižna 44 boda.

No, Kostelićevi navijači imaju pravo sanjati, a pothvat nad pothvatima bio bi kad bi Ivica u istoj sezoni osvojio male globuse i u brzim i u tehničkim (vodeći je u slalomu) disciplinama. Čista fantazija! Kombinacijski globus je već u vitrini, a, iako sport ne dozvoljava takve stvari, usuđujemo se napisati da je zbog ogromne razlike i dugotrajne odlične forme ukupna pobjeda osigurana. Nitko neće osvojiti više od 1223 boda!

Pretposljednja ovosezonska utrka u Austriji napokon je alpskoj velesili donijela malo zadovoljstva. Slavi se dvostruka pobjeda Hannesa Reichelta (peta u karijeri) i Bennija Reicha (+0.34).

Na postolje se uoči Svjetskog prvenstva koje počinje u utorak popeo i Amerikanac Bode Miller (+0.93). Sunce je izlazilo i zalazilo tijekom utrke i donijelo nekoliko iznenađenja poput startnog broja 62 na šestom mjestu (Francuz Pinturault) ili broja 32 na sedmom mjestu (Švicarac Viletta). Upadali su na najbolja mjesta: iza Kostelića, a ispred većine konkurenata.

U nedjelju se od 10 i 13 sati u Hinterstoderu vozi veleslalom.

Natko opet pao

Sezona padova bez posljedica Zrnčića-Dima se nastavila.

- Od početka sam dosta griješio i slabo vozio. Na istom mjestu na kojem su se Ivica i Cuche izvukli ja sam izgubio puno vremena. Na idućem velikom zavoju ostao sam na unutarnjoj skiji i otklizao izvan staze - izjavio je Natko.

Svjetski kup, super G u Hinterstoderu:

1. Hannes Reichelt (Aut) 1:43.19

2. Benjamin Raich (Aut) +0.34

3. Bode Miller (SAD) +0.93

4. Carlo Janka (Švi) +1.15

5. Ivica Kostelić(Hrv) +1.19

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1223 boda

2. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

3. Didier Cuche (Švi) 685

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 681

5. Romed Baumann (Aut) 561

Redoslijed u super G-u:

1. Georg Streitberger (Aut) 227

2. Ivica Kostelić (Hrv) 191

2. Didier Cuche (Švi) 191

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:26