OLIMPIJSKO SREBRO

Ivica Kostelić: Sada napadam i slalomsku medalju!

Ivica je osvojenim srebrom ponovio uspjeh iz Torina. Zlato je s 33 stotinke uzeo Amerikanac Bode Miller, dok je Švicarcu Zurbriggenu pripala bronca
 Reuters

ZAGREB - Kombinacija, bila ona klasična ili super, i dalje je super-uspješna za obitelj Kostelić. Sada i Ivica , kao i Janica, ima dvije olimpijske medalje u toj disciplini. Nakon spusta i slaloma, tatinog slaloma, Ivica Kostelić je imao 33 stotinke sporije vrijeme od Amerikanca Bodea Millera i sedam brže od Švicarca Silvana Zurbriggena.

Oduševljeni Ivica: Bilo mi je svejedno kojeg će medalja biti sjaja

- Nakon sekunde zaostatka u spustu znao sam da sam ostao u krugu favorita, a nakon što je Zurbriggen bio iza mene u slalomu, znao sam da je to. Bojao sam se njega, a ne Svindala ili Janke - govorio je Ivica dok je suznih očiju pogledom tražio oca Antu Kostelića, sretan i ponosan zbog onoga što su napravili.

- Erupcija oduševljenja preplavila me kada sam ušao u cilj i vidio da sam na prvom mjestu. Najljepši trenutak u sportu je kada opazite da ste ostvarili rezultat kakav ste željeli. Zato sam legao u cilju da bih uživao i zauvijek pamtio taj osjećaj.

Kostelić danas ima 11 pobjeda u Svjetskom kupu, 32 postolja, bio je svjetski prvak u slalomu, a olimpijska medalja iz Torina dobit će istovrsnu susjedu iz Vancouvera.

- Ova medalja je jako vrijedna jer je obranjena. U Torinu sam bio autsajder, iznenadio i sebe, a ovdje sam došao kao favorit s pritiskom na leđima. Svi pogledi su bili usmjereni prema meni i bio sam jako nervozan. Srećom, Hrvati su opet pokazali da znaju braniti medalju - prokomentirao je Ivica.

Srećom, potvrdio je i opravdao svoju raniju izjavu da rijetko zabrlja u teškim situacijama pa neće niti u Vancouveru.

- Sasvim mi je svejedno kojeg sjaja je medalja. Stotinke ih dijele i sreća ima jako veliku ulogu. Ovaj put su bila jako male razlike za superkombinaciju,.

Gipsov slalom bio je dovoljno zahtjecan da bi ga vodeći nakon spusta Svindal ne bi završio, ali nije išao do krajnosti. Najgore bi bilo da je Ivičina zaslužena medalja zapela negdje u toj stazi.

- Prelomnice smo morali izbjeći zbog spusta, ali slalom će se voziti po cijelom profilu staze i to je bolje za Ivicu - rekao je Ante.

Slalom, ta kraljevska disciplina alpskog skijanja, vozi se u subotu. Prije nje, već sutra je veleslalom.

- Siguran sam da ću skijati dobro jer mi je veliki teret pao s leđa, a u slalomu je moj cilj medalja.

Ante Kostelić je uživao u trenutku, uz bojazan da mu sina ne etiketiraju kao srebrnog, za razliku od zlatne Janice.

- Možda bi trebali, ali ne možemo ignorirati što će javnost misliti, to nas jako opterećuje. Vjerujte mi, kao otac sam najsretniji jer se više ne moram vraćati na stazu spusta i strijepiti kako će ova vožnja završiti. Ne želim sebe predstaviti mučenikom, ali mi je naporno i teško gledati proživljavati te sekunde u kojima može doći u životnu opasnost. I na kraju će netko treći da je Ivica samo srebrni, a Janica je bila zlatna. Ali da se ovdje vozila kombinacija s dva slaloma, ne znam tko bi ga mogao pobijediti.

U nedjelju, u superkombinaciji, pobijedio ga je Bode Miller koji uživa u najuspješnijim danima u životu. Prvo bronca u spustu, zatim srebro u superG-ju i sada zlato.

- Zaslužena pobjeda najboljeg skijaša ovdje - rekao je Ante, a Ivica dodao:

- Drago mi je što sam mu prvi čestitao na prvoj olimpijskoj pobjedi.

ZOI, superkombinacija (konačno):

1. Bode Miller (SAD) 2:44.92

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.33

3. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.40

4. Carlo Janka (Švi) +0.62

5. Ted Ligety (SAD) +0.90

...

20. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.94

ZOI, superkombinacija (nakon spusta):

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1:53.15

2. Dominik Paris (Ita) +0.39

3. Carlo Janka (Švi) +0.50

4. Didier Defago (Švi) +0.54

5. Hans Olsson (Šve) +0.68

6. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.73

7. Bode Miller (SAD) +0.76

...

9. Ivica Kostelić (Hrv) +1.05

...

12. Benjamin Raich (Aut) +1.55

13. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.72

...

15. Ted Ligety (SAD) +1.90





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:34