SLALOM U LEVIJU

Ivica na šestom mjestu nakon prve vožnje, Grange u vodstvu

 AFP

U finskom Leviju završila je prva slalomska vožnja skijaša za Svjetski kup. Ivica Kostelić drži solidnu šestu poziciju.

Najbolje je prvu vožnju odradio 26-godišnji Francuz Jean-Baptiste Grange, povratnik skijanju kojem je prošle sezone u prosincu puknuo prednji križni ligament desnog koljena u Beaver Creeku, zbog čega je propustio gotovo cijelu sezonu. Na drugo mjesto plasirao se Talijan Cristian Deville, koji je s visokim startnim brojem 27 zaostao 44 stotinke.

Točno pola sekunde sporije vrijeme imao je Austrijenac Manfred Pranger na trećem mjestu, a samo dvije stotinke iza njega je četvrti Šveđanin Andre Myhrer.

Peti je Švicarac Silvan Zurbriggen sa 59 stotinki zaostatka, a Ivica Kostelić, koji je u utrku startao kao treći, za francuskim skijašem kasni 77 stotinki sekunde na šestom mjestu.

Nažalost, dvojica preostalih hrvatskih predstavnika, Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal, nisu uspjeli izboriti drugu vožnju. Zrnčić-Dimu je ona ''pobjegla'' za samo 4 stotinke! Zauzeo je sa startnim brojem 66 baš 31. mjesto, sa zaostatkom od dvije sekunde i 37 stotinki, a 30. Kanađanin Trevor White imao je samo 4 stotinke brže vrijeme od Natka.

Dalibor Šamšal bio je među 30 skijaša koji nisu završili drugu vožnju. Među njima su se našli i Austrijanci Reinfred Herbst, Benjamin Raich i Marcel Hirscher, Kanađanin Michael Janyk, Talijan Giuliano Razzoli, Amerikanac Bode Miller...

Budući da je prva utrka sezone, veleslalom u Söldenu, bila otkazana nakon prve vožnje zbog lošeg vremena, slalom u Leviju je zapravo utrka u kojoj će skijaši upisati prve bodove u Svjetskom kupu ove sezone.

Druga vožnja počet će u 13 sati.

Svjetski kup, slalom (muški), 1. vožnja, trenutni rezultati:

1. Grange (Fra) 52:32

2. Deville (Ita) +0.44

3. Pranger (Aut) +0.50

4. Myhrer (Šve) +0.52

5. Zurbriggen (Švi) +0.59

6. Kostelić (Hrv) +0.77

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:30