JANICA ODSKAČE

Ivica ušao u odabrano društvo velikih sportaša

Ivica i Dražen jedini u ovom društvu nemaju niti jednu zlatnu medalju
Gold medalist Giuliano Razzoli of Italy (C), silver medalist Ivica Kostelic of Croatia and bronze medlaist Andre Myhrer of Sweden celebrate on the podium during the medal ceremony for the men's slalom during the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 27, 2010. REUTERS/Stefan Wermuth (CANADA)
 Reuters

ZAGREB - S dva vancouverska srebra, ili točnije rečeno whistlerska jer je to bila lokacija natjecanja u alpskom skijanju, Ivica Kostelić je postao sedmi hrvatski sportaš s najmanje tri olimpijske kolajne u karijeri.

Naravno, vodeća je Janica koju još “o-ho-ho godina” nitko neće nadmašiti. A da se nije prerano odrekla natjecateljskog skijanja, odradila bi još najmanje dva olimpijska ciklusa u naponu snage.

Više od tri olimpijske medalje ima još jedino kanuist mirnovodaš Matija Ljubek koji je po dva odličja zaradio u Montrealu i Los Angelesu. Ostali trostruki medaljaši dolaze iz sportskih igara. Jedan je vaterpolist ( Perica Bukić), a trojica košarkaši ( Krešimir Ćosić, Andro Knego i Dražen Petrović).

Ivica i Dražen jedini u ovom društvu nemaju niti jednu zlatnu medalju.

Hrvatski olimpijci s najmanje tri medalje



Z S B Uk

Janica Kostelić (skijanje) 4 2 0 6

Matija Ljubek (kanu) 2 1 1 4

Perica Bukić (vaterpolo) 2 1 0 3

Krešimir Ćosić (košarka) 1 2 0 3

Andro Knego (košarka) 1 1 1 3

Ivica Kostelić (skijanje) 0 3 0 3

Dražen Petrović (košarka) 0 2 1 3

Ivica izravno u Kvtifjell



Razočarani će ostati svi koji su u ponedjeljak planirali provesti na dočeku Ivica Kostelića. Osvajač dvije medalje iz Vancouvera je odletio za Oslo jer se u norveškom Kvitfjellu ovoga tjedna nastavlja Svjetski kup. Na rasporedu su brze discipline, a uoči spusta je obavezan nastup na treninzima od kojih je prvi već u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:10