JEDRENJE PH

JEDRENJE PH Dominacija Tončija Stipanović u Laseru, neprikosnovena Tina Mihelić

Naše svjetske zvijezde bile su zvijezde i u svojim vodama. Vodeći hrvatski reprezentativci nisu ostavili prostora dvojbi tko je najbolji, upravo kako se i očekivalo. Prvenstvo je obilježila bura koja je puhala sva četiri dana natjecanja, uglavnom laganije, tako da je bila pravi začin, jer neizvjesnijeg vjetra nema u hrvatskoj ruži. Zadnjeg dana natjecanja dva plova za seniore u jutarnjem dijelu programa, jedan poslijepodne za seniore i juniore koji su u drugoj turi izašli na regatno polje.

U Laseru dominacija Tončija Stipanovića, iako prvi plov nije baš bio idealan u prvom dijelu, ali znanje koje je demonstrirao bilo je kao i uvijek na njegovoj visokoj razini.

- Lijepa burica, dva dobra plova, bilo je zanimljivo. Prvi plov sam prvu oznaku obišao tek oko 20. mjesta, ali vjetra je nestalo tako da smo se svi našli na okupu na oznaci dva i niz vjetar je bio pravi gužvanac, što sam ja iskoristio i izbio na četvrto mjesto, do cilja treći. Drugi plov sam vodio od početka do kraja. Sve skupa, lijepa regata, uvijek guštamo jedriti doma, a sad u završno spremanje forme za finale Svjetskog kupa krajem studenog u Abu Dhabiu. Želim sezonu zaokružiti postoljem u Abu Dhabiu – kazao je Tonči Stipanović.

Zanimljivo je bilo nadmetanje za srebro, koje je u konačnici uzeo Daniel Mihelić, bronca je pripala Filipu Jurišiću. Juniorski prvak Hrvatske u Laseru je Mario Zekan.

Tina Mihelić neprikosnovena u ženskom Laser Radialu, značajno zanimljivije je bilo pratiti raspored juniorki, gdje je naslov uzela Ana Zelić. U muškom juniorskom Laser Radialu slavio je Marin Desabota. U najmanjoj inačici Lasera, 4.7, jednim udarcem dvije muhe za Rene Starić – ukupno prva i naravno time i najbolja djevojka.

Među finašima broj jedan je naravno bio rezerviran za Ivana Kljakovića Gašpića, srebro je osvojio Josip Olujić, broncu Nenad Bugarin. Među dvojcima klase 470, gdje nije bilo dovoljno hrvatskih posada da se podijele medalje, Šime Fantela i Igor Marenić ipak drugi, iza trenutačno treće ženske posade svijeta, Slovenki Tine Mrak i Veronice Macrol.

- Pa odlučili smo bili gentlemani i djevojkama prepustiti prvo mjesto haha. Ma danas mi je puknuo dio opreme, traka za višenje, upao sam u more, naravno izgubili smo time vodeću poziciju i osim što sam se smrznuo jer nije baš više ugodno biti mokar na buri izgubili smo vodstvo. Zadnji plov prvenstva smo vodili, međutim nestalo je vjetra, plov je prekinut, tako da nismo imali prigodu nadoknaditi taj jedan bod zaostatka. Dobar trening uoči Abu Dhabia –komentirao je Šime ležerno sa smiješkom.

U juniorskoj dasci prvak Hrvatske je Janko Kovačević, u Zvijezdi Mate Arapov i Ante Šitić, u 420 također nije bilo dovoljno posada da bi se podijelile medalje, prvo mjesto zauzeli su Lovre Marfat i Karlo Vrsaljko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:53