SLALOM U ASPENU

Jelušić izborila drugi lauf s pet sekundi minusa

 Reuters

Hrvatske skijašice nisu se proslavile u prvoj slalomskoj vožnji Svjetskog kupa, koja se održala u mondenom američkom zimovalištu Aspenu.

Jedina se do druge vožnje probila Ana Jelušić koja je zauzela 27. mjesto, a upisala je pritom i ogroman zaostatak od čak 5.01 sekundi za najbržom Čehinjom Šarkom Zahrobskom.

Druge dvije hrvatske predstavnice, Nika Fleiss i Matea Ferk, nisu uspjele završiti prvu vožnju, gdje je bilo mnogo padova, a između ostalih se i teže (koljeno) ozlijedila švicarska skijašica Sandra Gini.

Češka slalomašica Zahrobska je bila apsolutna vladarica zbivanja tijekom prvog laufa, pa joj se tako niti jedna suparnica nije približila na manje od sekunde zaostatka. Drugo mjesto je osvojila Austrijanka Kathrin Zettel sa minusom od 1.07 sekundom. Zanimljivo da je i u subotu na veleslalomu Zettel bila druga i nakon prve vožnje, ali i na kraju utrke.

Treće mjesto je zauzela još jedna Austrijanka Marlies Schild, dok su se na četvrtom i petom smjestile dvije sestre Riesch, Susanne i Maria. Potonja je, podsjetimo, slavila na prvom ovogodišnjem slalomu u finskom Leviju, a prošle sezone je bila ukupna pobjednica u ovoj disciplini u Svjetskom kupu, te svjetska prvakinja.

Aspen, slalom (prva vožnja):

1. Šarka Zahrobska (Češ) 52.14

2. Kathrin Zettel (Aut) +1.07

3. Marlies Schild (Aut) +1.49

4. Susanne Riesch (Njem) +1.99

5. Maria Riesch (Njem) +2.09

...

27. Ana Jelušić (Hrv) +5.01

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:31