NEDOVOLJNO DOBRA

Julia Mancuso odustala od slaloma

'Pitali su me u vodstvu reprezentacije da li želim nastupiti i u slalomu. Rekla sam da neću, to je bila moja odluka. Držim da u slalomu nisam dovoljno dobra'
Silver medalist Julia Mancuso of the U.S., her compatriot gold medalist Lindsey Vonn and Austria's bronze medalist Elisabeth Goergl (L-R) wave during the awards ceremony for the women's Alpine Skiing Downhill race at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 17, 2010. REUTERS/Kai Pfaffenbach (CANADA)
 Reuters / KAI02

Američka 25-godišnja skijašica Julia Mancuso, osvajačica dvije medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, odlučila je preskočiti utrku slaloma u petak.

Mancuso je u spustu bila druga, iza sunarodnjakinje Lindsey Vonn, a srebrnom medaljom okitila se i u super-kombinaciji, u kojoj je pobjedu proslavila Nijemica Maria Riesch.

U utrci superveleslaloma je Mancuso osvojila deveto mjesto.

- Pitali su me u vodstvu reprezentacije da li želim nastupiti i u slalomu. Rekla sam da neću, to je bila moja odluka. Držim da u slalomu nisam dovoljno dobra za osvajanje medalje – objasnila je Mancuso, kojoj je slalom najslabija od svih pet disciplina, iako je u kombinacijskim slalomima devet puta u karijeri imala najbrže vrijeme.

Mancuso će, dakle, do kraja Igara, imati još samo jedan nastup, u srijedu u veleslalomu. U toj utrci branit će zlatnu medalju iz Torina prije četiri godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:35