SKORO PA SAVRŠENO EP

Kako bi tek izgledalo Europsko prvenstvo u Areni?!

Nešto manje od dva tjedna Zagreb i Hrvatska sanjali su vaterpolski san. Sportski kompleks na Savi bio je danima je bio epicentar vrhunskog sporta i sportskog navijanja
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Na veliku radost organizatora, dvotjedna je sportska manifestacija protekla u najboljem redu i bez ijednog ozbiljnog incidenta. Tribine u crveno bijelim kocicama, zastave, transparenti, kolorit živopisnih i originalnih ‘pojava’. Kao na nogometu, kao na utakmicama rukometne reprezentacije. Vaterpolisti su još 2007. osvajanjem naslova svjetskih prvaka osvojili srca nacije, a odličnim su nastupom u Zagrebu ljubav dodatno ‘zacementirali’.

Da, Hrvati vole sport i vole pobjednike.

Vaterpolske kapice s kockicama postale su neizbježni navijački rekvizit i na tribinama ostalih sportskih događanja kada igra Hrvatska. Vidjelo ih se u velikom broju i na nedavnoj nogometnoj utakmici Hrvatske i Grčke na Maksimiru. Prepoznatljiva i jedinstvena, ta je ‘krpica’ postala omiljeni suvenir čak i među navijačima ostalih reprezentacija koje su igrale u Zagrebu.

Iza nas je organizacija još jednog velikog i vrlo uspješnog sportskog natjecanja. U svakom pogledu.

- Zagreb i Hrvatska organizirali su najbolji vaterpolski turnir u povijesti. Bilo da je riječ o svjetskim ili europskim prvenstvima. Takve navijače nitko nema, to dosad nije viđeno na vaterpolskim utakmicama, poručili su službeno iz LEN-a, krvovne europske organizacije vodenih sportova. I stvarno je tako, neponovljiva atmosfera ostat će u sjećanju svima koji su pohodili barem jednu utakmicu ‘barakuda’. Tek sada je vidljivo da je prava šteta što Euro nije mogao biti organiziran u Areni kao što se planiralo. Kakva bi to tada bila fešta?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:59