SPLIT

Kenijac Kemboi pobjednik splitskog polumaratona

 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Kenijac Henry Kemboi pobjednik je 15. splitskog polumaratona na kojem je sudjelovalo više od 1,000 sudionika iz 25 zemalja i koji je u organizaciji maraton kluba Marjan danas održan u Splitu.

Kemboi je pobijedio s rezultatom 1:07,31, ispred sunarodnjaka Abela Kibeta Ropua (1:07,48) i Marokanca Mohraji Lahcena (1:09,43). U ženskoj konkurenciji slavila je Kenijka Agnes Chebet s rezultatom 1:18,42, ispred Mađarice Zite Gascer (1:18,55) i Crnogorke Slađane Perunović (1:20,22).

"Trčalo se 21 kilometar od Rive, Marmontove, preko Grgura i Đardina, uz zgradu bivše Općine, pa sve do Lore, Park šume Marjan i na kraju Zapadne obale," kazao je Kristian Sindik "Marjan" otkrivši kako su donoseći odluku o tome kojim putem će maratonci trčati uvrstili sve značajnije simbole grada.

Splitski polumaraton su podržali atletičarka Blanka Vlašić, tenisač Goran Ivanišević, košarkaš Dino Rađa, nogometaš Robert Jarni i plivač Duje Draganja.

Odmah nakon početka utrke polumaratona započela je i druga utrka u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka pod sloganom "Da ti zdravlje mogu dati ja bi trča, ne bi staja”, a koja se trčala i šetala oko Dioklecijanove palače. Sudionici te utrke su kupnjom prigodnih majica za utrku pomogli liječenju od raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:22