KREĆE 'BIJELI CIRKUS'

Kostelić: Leđa su OK, stalno radim na prevenciji

Zagrijavanje za skijašku sezonu je gotovo. Lovci na ‘kristal’ svoj put započinju nedjeljnim slalomom u Leviju
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nakon što je uspješno izbjegao stupicu bake Slavice i njezina unuka Micike, Ivica Kostelić okreće se novim izazovima.

Umjesto borbe s ekipom Roberta Knjaza najbolji hrvatski skijaš u posljednjoj je fazi priprema za pravi početak sezone. Sölden ionako većina smatra produljenim ljetom... Nakon solidnog nastupa na superveleslalomu Europskog kupa u Reiteralmu (4. mjesto), Ivica je uoči puta u Levi navratio do Zagreba.

- U Finskoj je jedino bitno da dobro odvozim, što god mi to donijelo u konačnom poretku. Puno je utrka na rasporedu, konkurencija je strašna i bodovi će biti raspoređeni na mnogo skijaša - rekao je Ivica u najavi nedjeljnog slaloma.

Prošla sezona, u kojoj je do kraja figurirao kao ozbiljni kandidat za Veliki kristalni globus, uvjetovala je da ga se i ove sezone spominje kao kandidata za ukupnu pobjedu. Ivica smatra da bi se izjednačenost iz prošle trebala preslikati i na ovu zimu.

- Krug kandidata ostaje isti, možda se ozbiljnije priključi netko iz mlade garde poput Carla Janke.

U priči o disperziji kvalitete Ivica nije mogao zaobići tezu o “povlaštenoj spustaškoj klasi” unutar Svjetskog kupa.

- Pogledajte krug pobjednika SK u posljednjih deset godina i vidjet ćete da je samo Raich imao bazu u tehničkim disciplinama. Superveleslalom je postao spust, superkombinacijom dominiraju spustaši i to nije pravedno.

Da bi se ponovno našao u konkurenciji za “kristal”, zdravlje bi moralo biti jedan od važnijih faktora. Leđa su još od prošle sezone ostala najosjetljivije pitanje.

- Stalno radim na prevenciji ozljeda. Vježbe za leđa izvodim u prosjeku svaka dva sata i za sada je stanje dobro - zaključio je Kostelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:53