ISKUPLJENJE ZA SLJEME

Kostelić treći u veleslalomu, ali utrka je prekinuta

Start je tri puta odgađan, zatim se staza skratila, a na kraju je utrka prekinuta prije kraja prve vožnje
Zagreb, 040110.Tomislavov dom.Konferencija za novinare Snjezne kraljice za musku slalomsku utrku, Ivica Kostelic hrvatski skijas.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Ivica Kostelić bio je na pragu rezultata karijere na veleslalomskom klasiku pred 25.000 gledatelja u Adelbodenu i drugog postolja u ovoj disciplini, ali magla je bila sve niža i gušća te je utrka prekinuta nakon 58 od ukupno 66 prijavljenih skijaša.

Žalimo jer je Ivica imao treće vrijeme i naslućivao se jedan od njegovih najboljih rezultata, no vidljivost je bila preslaba da bi se moglo sigurno skijati. Bez obzira na to što je staza skraćena za 13 vrata i vožnja trajala 56-57 sekundi.

No, priča se mogla rasplesti i u drugom smjeru jer su zaostaci bili razumljivo maleni. Kostelić je za Simoncellijem kasnio 55, a Hirscherom 28 stotinki, no 17. Baumann bio je samo sekundu sporiji od Ivice.

- Žao mi je zbog otkazivanje, ali najvažnije od svega je što sam odlično izdržao vožnju i pokazao da mogu skijati bez problema - izjavio je Kostelić.

Informacije su to koje bude optimizam uoči nastavka sezone i Olimpijskih igara za nešto više od mjesec dana jer je u danima uoči sljemenske utrke Ivica govorio kako ga kod veleslalomskih zavoja koljeno više boli nego pri slalomu.

- Magla se prenisko spuštala da bi utrka mogla biti regularna i sigurna. Sretni smo što Ivica nije osjetio koljeno - rekao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek te dodao da vremenska prognoza ni za nedjelju nije puno bolja.

U nedjelju (10.30 i 13.30) na rasporedu je muški slalom, a velika je mogućnost da će se ionako prenatrpani siječanski raspored u ponedjeljak nadopuniti novom veleslalomskom utrkom u Adelbodenu.

Svjetski kup skijaša, veleslalom u Adelbodenu, 1. vožnja:

1. Davide Simoncelli (Ita) 56.08 sekundi

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.27

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.55

4. Massimilliano Blardone (Ita) +0.65

5. Ted Ligety (SAD) +0.77

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:53