KOSTELIĆ

Kostelićev pad u Hintertuxu bez posljedica

Kostelić je na Hintertuxu zapeo za slalomski štap, te dosta nezgodno pao i natukao desni kuk i koljeno
Ivica Kostelic of Croatia competes on December 21, 2011 in the men's World Cup night Alpine skiing slalom in Flachau. AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
 AFP

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u utorak je doživio nezgodan pad za vrijeme slalomskog treninga na austrijskom ledenjaku Hintertuxu, no liječnički pregled u Zagrebu ustanovio je da nema težih ozljeda.

Kostelić je na Hintertuxu zapeo za slalomski štap, te dosta nezgodno pao i natukao desni kuk i koljeno.Kako predvečer bolovi nisu prestali, odlučeno je da se Ivica vrati u Zagreb, gdje je danas ujutro napravljena magnetska rezonanca kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku.Ustanovljeno je da na sreću nema nikakvih novih ozljeda, kako ni kuka tako ni koljena, već da se Ivica samo jače natukao prilikom pada, pa mu je potreban kraći odmor, priopćili su iz Hrvatskog skijaškog saveza.

Prema prvim prognozama Kostelić će nastupiti na prvoj utrci sezone, 27. listopada na veleslalomu u Soeldenu.Kostelićev povratak na snijeg predviđen je u subotu u Soeldenu, kada je prema pravilima Međunarodne skijaške federacije (FIS) zadnji mogući dan za trening na stazi gdje će tjedan dana kasnije biti održana prva utrka Svjetskog kupa.Između treninga i utrke u Soeldenu, Ivica će trenirati u svojoj stalnoj bazi, na austrijskom ledenjaku Hintertux.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 02:24