VRATITE KAPETANA

Lino Červar zove Metličića nakon prvog kruga

Metličić je srećom na širem popisu 28 igrača koji mogu igrati na Euru u Austriji
 Joško Ponoš / Cropix

ZAGREB - Iako ga je izbornik stavio na čekanje i nije ga uvrstio u 18 igrača koji otvaraju natjecanje u Grazu s Norveškom, Ukrajinom i Rusijom, Lino Červar je uvidio da će Peru morati naknadno aktivirati nakon prvog kruga natjecanja.

- Napad imam, obranu nemam, rekao je izbornik Červar već nakon prve dvije utakmice pripremnog turnira u Wiener Neustadtu protiv Mađarske i Austrije.

Lini je “škripalo” u obrani protiv solidne Mađarske i protiv Austrije - momčadi iz donjeg doma europskog rukometa.

Kako će tek biti protiv moćne Norveške na startu Eura, kako će proći s neugodnim Ukrajincima i još gorim Rusima? Za vjerovati je da će naši rukometaši ipak na iskustvo, makar i na silu proći skupinu, a tada je otvorena mogućnost zamjene dvojice igrača.

Červar je ranije najavio: “Zvat ćemo Metličića naknadno ako nam bude trebala pomoć.” Zato je, uostalom, legendarni kapetan na širem popisu od 28 igrača. Već sada je problem detektiran, obrana je slaba, Červar treba pomoć.

Srećom, nasilno umirovljenje Metličića može se ispraviti. Probali smo bez njega, dali priliku mladima i vidjeli da je to zasad neizvedivo, barem ne u mjeri u kojoj to zadovoljava uvijek velike ambicije. Probali smo, pogriješili i brzo ćemo to ispraviti metodom kojom se bave dobrovoljna vatrogasna društva.

Nažalost, u slučaju Davora Dominikovića i Denisa Špoljarića, eksperiment se pokazao neuspješnim. Njih kao obrambenih specijalaca nema na širem popisu od 28 igrača. Dvojica koja su se uspješno tukla u obrani s najjačima otišla su bez pozdrava. Šteta - jer takvih hrvatski rukomet još uvijek nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:04