SUPERKOMBINACIJA

Mala prednost za Vonn nakon spusta

USA's Lindsey Vonn is airborne during the Women's Vancouver 2010 Winter Olympics Downhill event at Whistler Creek side Alpine skiing venue on February 17, 2010. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
 AFP

U četvrtak je na Zimskim olimpijskim igrama na programu druga disciplina alspkih skijašica. Nakon spusta podijelit će i medalje u superkombinaciji.

Nakon prvog dijela te discipline (nakon spusta) na prvom je mjestu Amerikanka Lindsey Vonn koja već ima jednu zlatnu medalju u Vancouveru. Naime, bila je uvjerljivo najbolja u spustu. No, nakon spustaškog dijela kombinacije njena prednost je pred drugoplasiranom Njemicom Marijom Riesch tek 33 stotinki.

Ta prednost postaje još manja ako se zna da skijašice čeka nastup u slalomu, a u tom dijelu Svjetskog kupa Riesch je trenutačno uvjerljivo najbolja.

Na trećem mjestu se nalazi još jedna Amerikanka Julia Mancuso sa 80 stotinki slabijim vremenom, a podsjetimo da je Mancuso u spustu osvojila, dva dana ranije, srebrnu medalju.

No, daleko bolje šanse za dolazak na postolje ima Šveđanka Anja Pärson koja je trenutačno sedma s 1.41 sekundom zaostatka za Vonn, kao i Austrijanka Kathrin Zettel, specijalistica za slalom, koja uoči tog dijela super kombinacije ulazi s minusom od 1.85 sekundom.

ZOI, superkombinacija (nakon spusta):

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:24.16

2. Maria Riesch (Njem) +0.33

3. Julia Mancuso (SAD) +0.80

4. Fabienne Sutter (Švi) +1.13

5. Marie Marchand-Arvier (Fra) +1.25

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:01