CRO OPEN U PULI

Marin Županović prvak Hrvatske na paraatletskom natjecanju: ‘Medalje sam osvojio za sve ljude s invaliditetom‘

Prvi je put nastupio za atletski klub Slavonija Žito i odmah trijumfirao

Marin Županović

 Jl/

Osjećaj ponosa preplavio je Osječanina Marina Županovića nakon napetog paraatletskog natjecanja Cro Open 2023. u Puli, u kojem je sudjelovalo više od 140 natjecatelja iz devet država jer se kući vratio s dvije medalje - zlatom i broncom! Prvi je put nastupio za atletski klub Slavonija Žito, koji je nedavno postao pridruženi član HASOSI-ja, i odmah trijumfirao.

Sportaš, koji je cijeli život pokazivao nevjerojatnu hrabrost i talent kroz nizanje visokih sportskih rezultata od motociklizma pa sad do paraatletike, državnim prvakom u bacanju koplja u kategoriji f54 postao je već prvog dana natjecanja u Puli. Iako je sutradan samo želio isprobati baciti kuglu u istoj kategoriji, Marin je iznenadio i sebe i ostale te osvojio broncu. Takav uspjeh još jednom dokazuje da su muškarci i žene s invaliditetom u mogućnosti postići sjajne sportske uspjehe, ali i da se izvanredni rezultati ne dobivaju preko noći, već kroz trud, rad i neprestanu predanost.

Marinova priča predstavlja inspiraciju za sve ljude koji se bore s teškoćama i izazovima. Kao i mnogi drugi sportaši s invaliditetom, Marin se suočio s mnogim preprekama na svom putu. No, on je izabrao borbu za svoje snove. Uz podršku trenera Zorana Tadića i Krešimira Dumančića, uspio je postati jedan od boljih paraatletičara u Hrvatskoj.

- Hvala svima, od kluba, Grada Osijeka, Saveza, organizatora do sponzora na podršci i omogućavanju ovog natjecanja. Bez njihove pomoći, ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Medalje nisam osvojio samo za sebe nego za sve ljude s invaliditetom koji se suočavaju s preprekama. Snagom volje, upornošću i predanošću sve se može ostvariti. U svijetu sporta, kao i u životu, ne postoje granice. Vjerujte u sebe, ustrajte u svojim snovima i nema te sile koje će vas zaustaviti, izjavio je Marin koji već za dva tjedna putuje u talijanski grad Jesolo po nove sportske pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:14