U KATAR PO MEDALJU

MARKO KOPLJAR UOČI PRIPREMA ZA SP 'Već na prvom trčanju vidjet ćemo tko je koliko spreman'

 AFP

Hrvatski rukometaši okupili su se u krnjoj postavi u petak ujutro u Zagrebu nakon čega su se uputili u Umag gdje će u dvije faze odraditi pripreme za predstojeći SP u Katru (15. siječnja - 1. veljače).

Bez Domagoja Duvnjaka, koji još ima bundesligaške obaveze s Kielom, u Umagu će njih 20 raditi u prvoj fazi do 30. prosinca, zatim dobivaju slobodno do 2. siječnja kada se pripreme ponovno nastavljaju na istome mjestu i zaključuju dvjema pripremnim utakmicama u Rijeci i Umagu 9. i 10. siječnja protiv Srbije.

Naravno, pripreme će opet biti teške, igrači jedva da im se mogu radovati, iako svi redom procvatu kad se krajem prosinca tradicionalno sastaju uoči velikih natjecanja. Zoran Gobac i izbornik Goluža najavili su pojačani ritam jer su se prijašnjih godina igrači navodno u lošem izdanju znali javljati na prozivku. Marko Kopljar i suigrači ne strahuju zbog toga:

- Bit će teže nego obično ako je to uopće moguće, najavili su nam. Sad ćemo nekoliko dana imati ubitačni ritam, no navikli smo. Ja sam sad u klubu imao malu pauzu, nisam previše iscrpljen. Već na prvom trčanju vidjet ćemo tko je koliko spreman. Kao i uvijek, razmišljamo najviše o tome da nas ozljede sve zaobiđu...

Lakše od EP-a

Marko je zaključio da nitko dosad previše nije razmišljao o jačini skupine:

- Svi su do Božića imali obaveze u klubovima, sad ćemo tek početi razmišljati o protivnicima. Skupina se ne čini teška (Austrija, Tunis, Iran, Makedonija, BiH, nap. a.). Skupina se ne čini teška, tako je uvijek na SP-u koji izgleda lakše nego EP, no moglo bi biti zanimljivo s Austrijom i Makedonijom. Treba razmišljati i o tome da se sačuva svježina do nokaut-faze, do ključnih utakmica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:01