NOVI CRVENI VRAG

Massa testirao novi Ferrarijev F10 bolid

MotoGP world champion Valentino Rossi walks by the paddock during a F1 Ferrari testing session at Catalunya's racetrack in Montmelo, near Barcelona January 21, 2010. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT MOTOR RACING)
 Reuters

Po prvi je puta od po život opasne ozljede zadobivene na kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske u natjecateljski bolid Ferrarijeve momčadi u Formuli 1 sjeo Brazilac Felipe Massa (28).

U Valenciji, točnije na stazi Cheste, F1 timovi se pripremaju za sezonu koja će 14. ožujka i službeno početi Velikom nagradom Bahraina, a jedan od prvih na njoj bio je upravo Massa.

Stazom Cheste u svom je novom Ferrariju F10 Brazilac u najbržem krugu projurio za minutu, 13 sekundi i 88 tisućinki. Ukupno je odvozio 32 kruga. Bio je za dvije desetinke sekunde bolji od drugoga najbržeg vozača, španjolskog veterana u Sauberu Pedra de la Rose.

Tek je treće mjesto zauzeo Nico Rosberg u Mercedes GP-u zaostavši gotovo pola sekunde za Massom.

Iza njega po rezultatima su slijedili Gary Paffett (McLaren, testni vozač), Rubens Barrichello (Williams), Robert Kubica (Renault) i Sebastien Buemi (Toro Rosso).

U poslijepodnevnoj će dionici na stazu u Mercedesu izaći Michael Schumacher.

Sjajni je Ferrarijev pilot u srpnju prošle godine zadobio prijelom lubanje tijekom kvalifikacijske utrke na Hungaroringu.

Podsjetimo, pri kraju druge runde kvalifikacijskog treninga za VN Mađarske na Hungaroringu na Massinu je glavu doletio odlomljeni komad s bolida Rubensa Barrichella, brazilskog vozača BrawnGP-a. Leteći je objekt rasjekao Massinu kacigu, te je Brazilca ranio iznad lijevog oka, koje, srećom, nije oštećeno.

Nakon udarca ošamućeni je vozač izgubio kontrolu nad bolidom sletjevši okomito na barijeru od guma. Ozljede su mu tretirane u budimpeštanskoj AEK bolnici iz koje je otpušten na kućnu njegu, pa je nastavak sezone 2009. tek odgledao.

Od studenoga do danas Massa je vozio nekoliko Ferrarijevih bolida, a u ponedjeljak napokon i onaj u kojem će se natjecati. Vozit će ga i u utorak, a potom će testiranju pristupiti Fernando Alonso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:20